Wij maken het rond
Partner worden

Studenten WUR - Onderzoek voedselverspilling in de zorg

Gepubliceerd op woensdag 28 april 2021
Community of Practice Circulaire Voedselketens

Studenten WUR - Onderzoek voedselverspilling in de zorg

Studenten van de Wageningen Universiteit & Research hebben onderzoek gedaan naar voedselverspilling in de zorg in Regio Foodvalley. 

In zorginstellingen vinden verliezen plaats van voedsel. Hoewel in diverse zorginstellingen al succesvolle projecten plaatsvinden die verspilling reduceren, is er nog een flinke winst te behalen.

Eén van de redenen voor het optreden van verliezen is dat het lastig is om maaltijd af te stemmen op de exacte behoefte van cliënten. Andere redenen zijn het lage bewustzijn onder personeel over mogelijkheden om verspilling te verminderen en beperkte financiële en logistieke haalbaarheid.

De geïnterviewde zorginstellingen uit Regio Foodvalley hebben zeker interesse deze verliezen aan te pakken en hebben behoefte aan bijvoorbeeld meer samenwerking hierover met ketenpartijen, meer uitwisseling onderling in bijvoorbeeld workshops en meer inzicht in hun eigen stromen.

Deze conclusies staan in het adviesrapport “Voedselverspilling verminderen in de zorg in Regio Foodvalley”. Dit rapport is geschreven in kader van het vak ‘Academic Consultancy Training’ (ACT), waarbij 5 studenten van Wageningen Universiteit een onderzoek uitvoerden voor de Werkplaats Circulaire Voedselketens en Regio Foodvalley.  

Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven van het vervolg? Mail dan naar Suzan Klein Gebbink: post@suzankleingebbink.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven