Subsidie regelingen Europees Herstelfonds geopend

Gepubliceerd op woensdag 22 december 2021
Werkplaats Circulaire Voedselketens

Subsidie regelingen Europees Herstelfonds geopend

Op 20 december zijn twee subsidieregelingen uit het Europees Herstelfonds (EHF) geopend, namelijk ‘Investeren in groen-economisch herstel’ en ‘Samenwerken aan groen-economisch herstel’. Deze sluiten op 14 februari 2022. Tijdens de netwerkbijeenkomst op 7 oktober zijn deze regelingen aan de orde geweest. Toen was nog onduidelijk wanneer ze exact opengesteld zouden worden. Inmiddels zijn deze dus geopend.

Economisch herstel na corona

Het EHF is een Europees steunfonds voor landbouwers, voor het economisch herstel van de landbouwsector en het platteland na de uitbraak van het coronavirus. Nederland krijgt een budget van € 52,4 miljoen.

Met een subsidie uit het Economisch Herstelfonds (EHF) kunnen agrariërs investeren in de toekomst van hun bedrijf. Of in een samenwerkingsverband werken aan een duurzaam verdienmodel voor de hele sector.

De regeling bestaat uit 2 subsidies: 

  • Subsidieregeling Samenwerken voor groen economisch herstel: Wil je toewerken naar een meer duurzame landbouw en heb je concrete ideeën die je samen met anderen wilt uitwerken? Dan is deze subsidie misschien wat voor jou. Deze is voor landbouwers die samen met anderen een idee uitwerken voor een duurzaam verdienmodel voor de landbouwsector. Of die in een bepaald gebied samenwerken aan de klimaatdoelen of het verbeteren van biodiversiteit. Binnen deze regeling zijn 5 categorieën ingesteld. De korte keten speelt met name in de categorie duurzame waardeketen. Maar ook in de andere categorieën zijn mogelijkheden.
  • Subsidieregeling Investeren voor groen economisch herstel: Sta je op het punt om te investeren in je bedrijf? Dan kun je misschien een beroep doen op de ‘Subsidieregeling Investeren voor groen economisch herstel’. Dit is een subsidie voor landbouwers die willen investeren om hun bedrijf duurzamer te maken. Er zijn 5 categorieën ingesteld. Onder de categorie Digitalisering zijn voorbeeld ook investeringen voor software voor korte ketens mogelijk.

De maatregelen voor het herstel moeten aansluiten bij de milieu- en klimaatafspraken van de Europese Unie. Dit is een voorwaarde voor het gebruiken van het budget uit het fonds.

Meer informatieMeer informatie

Werkplaats Circulaire Voedselketens

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2022 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven