Succesvolle verbinding Ondernemer-Onderwijs zorgt voor een heerlijk Captains Dinner

Gepubliceerd op maandag 05 december 2022
AlgemeenWerkplaats Circulaire Voedselketens

Succesvolle verbinding Ondernemer-Onderwijs zorgt voor een heerlijk Captains Dinner

Op 1 december presenteerde het Living Lab Regio Foodvalley Circulair zijn plannen voor de nieuwe programmaperiode 2023 – 2026. Oprichters, partners en geïnteresseerde afgevaardigden van de ondernemers, de overheden en het onderwijs waren aanwezig.

Circulaire producten uit de regio

Eén van de succesfactoren van het Living Lab is de samenwerking tussen ondernemers en onderwijs. Een goed voorbeeld van de samenwerking tussen foodondernemers en het foodonderwijs uit de regio was het heerlijke diner dat tijdens het Captains Dinner geserveerd werd. Dit diner was volledig samengesteld uit producten van regionale leveranciers die zo circulair mogelijk werken. Zo kwamen de groenten van De Groenerie, een bedrijf voor productie van groente dat zich ontwikkelt tot een hub voor de verwerking van reststromen. Het brood is gebakken met desem van Bakkersgrondstof BV, een bedrijf in Wageningen dat oude broden verwerkt tot desem zodat er weer nieuw brood van kan worden gebakken. Dit zijn ondernemers die heel actief zijn in de Werkplaats Circulaire Voedselketens van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair. Ook het vlees, bier, wijn en de sappen kwamen allemaal van ondernemers uit de regio.

Circulaire catering

Hoofdrol bij de catering had het bedrijf DeMaes Cateringservice, van horecaondernemer Dick van der Maas uit Veenendaal. Hij toverde alle producten om tot een lekkere en kleurrijke maaltijd. Dick merkt dat hij steeds vaker wordt gevraagd om een circulaire of duurzame maaltijd te cateren. “Hoe ik dat aanpak? Allereerst door geen buffet te doen. Die volle schalen met veel keuze – opties zijn leuk, maar leveren heel veel resten op. Ik kook op maat en gebruik zoveel mogelijk regionale en circulaire producten. En natuurlijk geen wegwerp spullen”.

Bijzondere bediening door studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen

De ontvangst van de gasten, de voorbereiding van het diner op locatie, het uitserveren en bedienen werden fantastisch ondersteund door 7 studenten van Rijn IJssel Vakschool Wageningen, onder andere van de koksopleiding. Zij hebben laten zien hoe professioneel en enthousiast er gewerkt kan worden vanuit hun opleiding.

Mooi ‘weetje’: Rijn IJssel heeft zich sterk gemaakt voor de werving van deze studenten door hen een middag vrij te roosteren van hun lopende programma en hen niet om inhaallessen te vragen. Grote betrokkenheid dus vanuit de leerlingen én de school bij het ondersteunen van dit diner.

Al met al een prachtige samenwerking van ondernemers en het onderwijs!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven