Terugblik crossover Werkplaats Waterstof - Living Lab Day

Gepubliceerd op donderdag 25 november 2021
Werkplaats Waterstof

Terugblik crossover Werkplaats Waterstof - Living Lab Day

Samen bereik je meer

Dat was de gedachte voor de cross-over 'Werkplaats Industrie ontmoet Waterstof'. Daar werden onder andere de kansen voor bedrijventerreinen op het gebied van de energie-transitie besproken. En hoe bedrijventerreinen een rol kunnen spelen in opwek van groene waterstof. Want als we de energietransitie vooruit willen helpen door toepassing van waterstof voor bij voorbeeld industrie en mobiliteit, dan doen we dat het beste door in te zetten op groene waterstof.

Omdat dit omvangrijke investeringen kunnen zijn is het van belang deze zo goed mogelijk te kunnen benutten. Zowel om toevoer van groene energie, zoals van zonnestroom van bedrijfsdaken, op te wekken als de toepassing voor lokale bedrijven en transport. Opwekking en toepassing zo dicht mogelijk bij elkaar. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar kan ook een kostenbesparing opleveren voor uw organisatie. De prijs van waterstof wordt namelijk deels bepaald door de kosten van de stroom om waterstof te maken en transportkosten om het op de bestemming voor gebruik te krijgen.

Natuurlijk heeft deze crossover sessie maar een beperkt beeld opgeleverd, want in de regio zijn veel meer bedrijven dan er deelnemers waren. Zo is een vervolgstap om meer bedrijven(terreinen) te verkennen op deze mogelijkheden een logische volgende stap. Wat er bij voorbeeld wel besproken is, is de nieuwe rail terminal bij Barneveld. Ook daar kan een logisch aanknopingspunt liggen voor toepassing van waterstof.

In 2022 willen we verdere invulling geven aan het kansen op tafel krijgen en samen verder brengen..
Wilt u ook klaar zijn voor schone productie en transport in de nabije toekomst? En dit zo efficiënt mogelijk doen, zoek dan de samenwerking! 

Vierde Werkplaats Waterstof 

Op 8 december organiseren wij de vierde Werkplaats Waterstof. Tijdens deze laatste werkplaats van dit kalenderjaar blikken wij eerst terug op het afgelopen jaar en evalueren wij samen de werkplaats, de ontwikkelingen en resultaten. Op basis van de evaluatie kijken wij samen vooruit naar volgend jaar. 

Aanmelden

Meld u aan voor de Werkplaats Waterstof zodat u geïnformeerd wordt wanneer de sessies plaatsvinden. 

Meld u aan om op de hoogte te worden gehouden bij: secretariaat@regiofoodvalleycirculair.nl 
of om deel te nemen bij de werkplaatsbegeleiders Erik van der Veer en Dina El Filali.

Meer informatie

Werkplaats Waterstof

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven