Wij maken het rond
Ondernemers

Terugblik week circulaire economie 2024

Gepubliceerd op donderdag 19 september 2024
Community of Practice Circulaire Voedselketens

Terugblik week circulaire economie 2024

Van 11 t/m 15 maart 2024 vond de Week van de Circulaire Economie plaats, waarin tal van activiteiten en bijeenkomsten werden georganiseerd om bewustzijn te vergroten over circulair ondernemen en duurzaamheid. We hebben deze week onder andere belicht met diverse artikelen en online bijeenkomsten, gericht op het tegengaan van voedselverspilling.

In het kader van deze week zijn er ook verschillende masterclasses gegeven aan het voortgezet en mbo-onderwijs. Dit initiatief is inmiddels een vaste traditie geworden binnen het Living Lab Circulair. Gespecialiseerde chef-koks gingen samen met studenten aan de slag met producten die afkomstig waren van supermarkten, producenten en voedseltuinen uit de regio.

Een van de deelnemende scholen was MBO Het Perron/ROC A12 uit Veenendaal, waar de koks in opleiding hun vaardigheden konden aanscherpen. Wethouder Marco Verloop, verantwoordelijk voor duurzaamheid en economie, bezocht de masterclass en kookte mee met chef-kok Paula Middendorp.

Naast Het Perron/ROC A12 deden dit jaar ook drie andere scholen voor de eerste keer mee. MBO De Meerwaarde uit Barneveld met studenten van de opleiding Zorg & Welzijn, en V.O. Pantarijn uit Wageningen met twee locaties, waaronder mavo-havo-vwo en de praktijkopleiding/PRO. Deze leerlingen, die zich richten op vakken als Verzorging en Horeca, werkten samen met chef-kok Giel Dons uit Regio Foodvalley.

Tijdens de masterclasses leerden de studenten en leerlingen over het belang van het tegengaan van voedselverspilling en hoe ze heerlijke en gezonde maaltijden van restvoedsel kunnen bereiden. De workshops lieten ook zien hoe duurzame voedselkeuzes een positieve impact kunnen hebben.

Door deze samenwerking met het onderwijs wil Regio Foodvalley onderzoeken hoe voedselverspilling structureel een plek kan krijgen binnen de lesprogramma's. Het doel is om de volgende generatie bewuster te maken van duurzame voedselproductie en consumptie, en om praktische oplossingen te bieden voor voedselverspilling in de toekomst.

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven