Terugblik: Werkplaats Industrie

Gepubliceerd op maandag 22 februari 2021
Werkplaats Industrie

Terugblik: Werkplaats Industrie

Op 11 februari vond de eerste online bijeenkomst van Werkplaats Industrie plaats, één van de Living Labs binnen het Regio Foodvalley Circulair-netwerk.

Tijdens deze online bijeenkomst stond - aan de hand van een bewezen voorbeeld uit de praktijk - slim, duurzaam en circulair ondernemen centraal. De deelnemers brainstormen over een ingebrachte casus, waardoor er allerlei creatieve oplossingen en verbindingen van zowel binnen en buiten de regio tot stand worden gebracht.

Naast de circulaire brainstorm ‘pressure cooker’, stonden tijdens deze bijeenkomst de onderwerpen ambitie en cross-sectorale samenwerking centraal. Werkplaatsbegeleider Geanne van Arkel inspireerde de deelnemers met een aantal voorbeelden uit de praktijk. Juist door met andere sectoren samen te werken worden circulaire oplossingen gerealiseerd en ook bedrijfseconomisch interessant.

De deelnemers werden rond het thema ambitie uitgedaagd om een beeld te tekenen van hun volledig circulaire organisatie in 2030 en dat ook aan een aantal collega’s te vragen. Dit heeft interessante gesprekken en concrete creatieve ideeën opgeleverd!

Circulaire oplossingen in deze Werkplaats Industrie werden gevonden rondom upcycling van houtafval - Living Lab furniture! - en RVS, maar ook in samenwerking met Werkplaatsen Bouw - ondermeer de Insert marktplaats - en Waterstof.

Wanneer je deelneemt aan de volgende Werkplaats Industrie op 14 april a.s. om 11:00 uur, dan kun je de eerste sessie ook terugkijken. Wil je zelf een casus inbrengen dan kan dat natuurlijk ook. Niet alleen tijdens de Werkplaats zelf, maar ook met behulp van het Living Lab netwerk en studenten worden circulaire vraagstukken een business kans!

In de volgende werkplaats, staat het creëren van een circulaire basis vanuit die ambitie centraal, waar begin je en hoe breng je dat in kaart. Wil jij je aansluiten bij deze tweede Werkplaats Industrie op woensdag 14 april van 11:00 uur tot uiterlijk 12:30 uur? Meld je dan aan bij: secretariaat@regiofoodvalleycirculair.nl

 

Meer informatie

Werkplaats Industrie

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven