Wij maken het rond
Partner worden

Terugblik Werkplaats Waterstof #6

Gepubliceerd op woensdag 29 juni 2022
Community of Practice Waterstof

Terugblik Werkplaats Waterstof #6

Op 15 juni vond alweer de 6e Werkplaats Waterstofbijeenkomst plaats. Dit keer met als thema: waterstof gezamenlijke inkoop. 
 
Waterstof is volop in ontwikkeling, zowel internationaal als nationaal. Binnen Regio Food Valley worden in toenemende mate nieuwe waterstofinitiatieven gesignaleerd. Het matchen van vraag en aanbod is van groot belang. Met de opkomende vulpunten en waterstof tankstations aan de aanbod kant, hebben wij ons tijdens Werkplaats #6 gefocust op collectief inkoop aan de vraagkant.

Collectief inkoop

Wat zijn de voordelen van collectief inkoop en hoe kan collectief inkoop bijdragen aan het doorbreken van het kip-ei verhaal m.b.t. waterstofmobiliteit/ tank infrastructuur? Wat is nodig voor een collectieve aanpak op regionaal niveau? Hans Veen, keynote spreker van deze sessie beantwoorde deze vragen aan de hand van een case-onderzoek voor collectief inkoop van Vuilniswagens. Een mooie discussie volgde vanuit praktijkervaringen samen met Jos van de Velde: “Het is veel en het is ingewikkeld, maar daarom is het van belang om de opgedane inzichten te bundelen en om overzicht te creëren”.

Rondleiding Toyota Material Handling

Werkplaats Waterstof #6, werd gehost bij het bedrijfsterrein van Toyota Material Handling. Onder begeleiding van Marcel Keijzer werd een rondleiding verzorgd over het terrein, waarbij in de demo ruimtes Waterstof Heftrucks met brandstofcellen werden tentoongesteld. Een mooi voorbeeld waarin deze heftrucks al in gebruik zijn opgenomen is het praktijkonderzoek Plant en Omgeving van de Wageningen University & Research (WUR) in Lelystad. 
 
De middag werd afgesloten met een heerlijke borrel verzorgd door DeMaes Cateringservice (deelnemers Werkplaats Circulaire Voedselketens). 

Inkoopbehoefte?

De komende tijd zullen wij de potentiële vraag naar waterstof op regionaal niveau verder in kaart brengen. Van heftrucks, agrarische tractoren en vrachtvervoer tot aan personenvervoer, met behulp van dit formulier kunt u uw inkoopbehoefte aangeven.

Waterstofinitiatief?

Wij streven ernaar om de waterstof kansenkaart aan te vullen met de laatste waterstof initiatieven binnen de regio en deze ook up-to-date te houden. Heb je een waterstof initiatief binnen de Regio Foodvalley? Laat ons dit dan weten via dit formulier.

Meer informatie

Community of Practice Waterstof Waterstof

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven