Wij maken het rond
Ondernemers

Van Lodenstein college Barneveld - 2 masterclasses werken met restvoedsel

Gepubliceerd op vrijdag 12 september 2025
Community of Practice Circulaire Voedselketens

Van Lodenstein college Barneveld - 2 masterclasses werken met restvoedsel

Donderdagochtend 11 september stond het Van Lodenstein College in Barneveld helemaal in het teken van koken zonder verspillen. Tijdens twee sessies leerden de brugklassen onder leiding van chef-kok Paula Middendorp hoe je met restproducten verrassende gerechten op tafel zet.

De leerlingen maakten onder meer gerechten op basis van oud brood, aangevuld met groenten die nét over de THT-datum waren maar nog prima te gebruiken. Ook ontdekten ze hoe je van restproducten een smaakvolle chutney kunt maken. Daarbij werd stilgestaan bij het verschil tussen THT (tenminste houdbaar tot) en TGT (te gebruiken tot), belangrijke kennis om onnodig voedsel weggooien te voorkomen.

Extra bijzonder was dat ook wethouder Wim Oosterwijk mee de keuken in dook. Samen met de leerlingen hielp hij mee met het bereiden van de gerechten en benadrukte hij het belang van bewust omgaan met eten.



Foto's

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2025 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven