Vereniging StreekWaar brengt duurzame producenten uit de regio samen

Gepubliceerd op woensdag 31 maart 2021
Community of Practice Circulaire Voedselketens

Vereniging StreekWaar brengt duurzame producenten uit de regio samen

Op 24 maart vierden Marjel Neefjes van 'schapenherders Grebbeveld Schapen &Zo' (Bennekom) en Giel Dons van 'pickle shop Wat in ‘t Vat Zit' (Wageningen) de oprichting van 'StreekWaar'. Zij zijn de kersverse bestuursleden van deze vereniging van zo’n 40 duurzame boeren, tuinders en andere voedselmakers uit de regio. Ook Angelien Hertgens (Tuinderij De Stroom, Hemmen) en Chris Chancellor (Pluktuin Sayuran, Wageningen) hebben zitting in het bestuur.

De slogan van de vereniging is ‘Lekker duurzaam van hei tot klei’. StreekWaar heeft dan ook tot doel om duurzaam geproduceerd eten uit Wageningen, Ede, Renkum, Rhenen en Hemmen toegankelijker te maken. “Mensen weten nu vaak niet waar ze onze producten kunnen vinden en hoe we ze maken”, zegt Neefjes. “Door samen te werken via bijvoorbeeld een nieuwe webshop hopen we dat dit makkelijker wordt.” Hierbij is ook een groep actieve inwoners uit Wageningen en Ede betrokken.

Onderling hebben de leden van StreekWaar afspraken gemaakt over duurzame productie. Zo staan biodiversiteit, bodemgezondheid, het klimaat, dierenwelzijn en transparantie hoog in het vaandel. De contacten binnen de vereniging hebben al tot vele bijzondere samenwerkingen geleid.  Eetwinkel Vreemde Streken (Wageningen) gebruikt bijvoorbeeld de biologische oesterzwammen van Urban Funghi (Ede) in een speciaal broodje veganistische shoarma.

Op zaterdag zijn de producten van StreekWaar te vinden op de Duurzame Streekmarkt op het Salverdaplein in Wageningen.

Meer informatie is binnenkort beschikbaar op

www.streekwaar.nl

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven