Vervolg onderzoek Technasia leerlingen tegen voedselverspilling

Gepubliceerd op woensdag 21 april 2021
Community of Practice Circulaire Voedselketens

Vervolg onderzoek Technasia leerlingen tegen voedselverspilling

Na de mooie resultaten van afgelopen jaar zijn een aantal Technasia leerlingen weer gestart met een O&O pilot project rondom Voedselverspilling. Een initiatief van Wageningen Universiteit & Research (WUR) en Regio Foodvalley, dat vorig jaar voor het eerst werd gestart. Dit jaar wordt er een vervolg gegeven op het project, waarbij een doelstelling is om meer bewustzijn te creëren voor het onderwerp voedselverspilling bij middelbare scholieren. Ook is de verwachting dat de leerlingen creatieve en innovatieve ideeën bedenken om voedselverspilling tegen te gaan. 

Carolien Huisman, projectmanager bij Living Lab Regio Foodvalley Circulair: “Vorig jaar zijn we dit project met veel enthousiasme gestart, maar vielen we helaas midden in de corona crisis. Hierdoor waren er wat hobbels op de weg, maar het project bleek door creativiteit en flexibiliteit bij alle betrokkenen gewoon door te lopen met mooie resultaten tot gevolg. Zoals intelligente bewaarsystemen, mooie ideeën om reststromen beter te benutten, en veel meer. Dit heeft ons gesterkt in het enthousiasme en daarom zetten we dit project ook dit jaar graag door. Daarbij zien we de Corona crisis eerder als kans dan bedreiging om het project nog beter en 'meer digitaal' op te zetten".

Het doel is om dit volgend jaar voor alle scholen in Gelderland en Overrijssel te organiseren en het jaar erna voor heel Nederland (in totaal 101 Technasia). Het Living Lab Regio Foodvalley is samen met de Stichting Samen tegen Voedselverspilling (i.c.m. Voedingscentrum) opdrachtgever voor de leerlingen.

Wij zijn erg trots op deze samenwerking! 

Meer informatie over het ontstaan, de inhoud van het onderzoek en de samenwerkingen? Klik dan op onderstaande button.

Lees verder 

 

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2023 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven