Wij maken het rond
Partner worden

Waterstof nieuws

Gepubliceerd op dinsdag 03 mei 2022
Community of Practice Waterstof

Waterstof nieuws

De waterstofwereld is vol in ontwikkeling. Hieronder enkele interessante nieuwtjes die de afgelopen tijd voorbij zijn gekomen. 

Aanschafsubsidieregeling voor Zero-Emissie-Transport (AANZET)

Vanaf maandag 9 mei kunnen ondernemers subsidie aanvragen voor emissieloze vrachtauto’s. TLN (Transport Logistiek Nederland) is positief over deze mogelijkheid die de Rijksoverheid biedt. Het is een stap in de transitie naar uitstootvrij transport. De overheid stelt in 2022 € 13,5 miljoen beschikbaar voor ondernemingen en non-profitinstellingen met interesse in het kopen of financial-leasen van een nieuwe, volledig emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto. Lees hier meer over AanZET subsidieregeling.

De waterstofkorrel

‘Met het conflict in Oekraïne wordt onze afhankelijkheid van de import van fossiele energie pijnlijk duidelijk. Om verdere klimaatverandering tegen te gaan, kunnen we maar beter helemaal stoppen met fossiele brandstoffen. Waterstof is een veel gehoord alternatief. Maar de waterstofkorrel, daar is minder over bekend. In de vorm van een waterstofkorrel kan Waterstof oneindig lang bewaard worden. Het is energetisch het hoogst haalbare, heeft geen veiligheidsrisico’s en kent geen afgifte van schadelijke stoffen. Ook kunnen de reststoffen na afgifte van waterstof geregenereerd worden tot poeder met daarin opgeslagen waterstof. Oftewel de Waterstofkorrel is een circulair product. In een uitzending van Atlas wordt dit alternatief besproken met hoofddocent Circulaire Chemie Chris Slootweg. (bekijk de uitzending terug of lees hier meer over de waterstofkorrel.

Autogigant Toyota zet vol in op Waterstofauto’s

Welke kans maakt de waterstofauto nog? Elektrisch is goedkoper en technisch verder. Stroom is minder duur dan (groene) waterstof. Er zijn veel meer modellen om uit te kiezen. En toch zet autogigant Toyota, een van de grootste automakers ter wereld, vol in op de waterstofauto. Lees hier waarom!

Overtollig stroom wordt in Oosterwolde omgezet in waterstof

Taxi's en auto's van de gemeente die rijden op waterstof dat om de hoek wordt gemaakt: in Oosterwolde staat de eerste waterstoffabriek direct naast een enorm zonnepark. Goed voor het dorp én de duurzame energie. Lees meer over de oplossing van Oosterwolde voor een overbelast netwerk.

De waterstofinstallatie.

Meer informatie

Community of Practice Waterstof Waterstof

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven