Professionals organiseren van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari 2022 een eigen evenement over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie.
Bekijk alle evenementen die deze week in de regio worden georganiseerd:
www.deweekvandecirculaireeconomie.nl
Op de Horeca- en Bakkerijvakschool Rijn IJssel (Wageningen en Arnhem) wordt een masterclass ‘Werken met Restvoedsel/Fermenteren’ georganiseerd. Deze zal plaatsvinden in Arnhem, waar de topkoks hun opleiding krijgen. Deze masterclass is opgezet in het kader van innovatieve trajecten die Bakkerij Vakschool Rijn IJssel ontwikkelt op het vlak van visie, vernieuwing van het curriculum (keuzedelen) en het werken aan het ‘menu van de toekomst’. Christian Weij, chefkok van Smaakpark gaat de masterclass presenteren.
Ondernemerschap is van cruciaal belang voor de groei van de insectensector. In deze masterclass belichten we ondernemerschap, ketensamenwerking en het financieren van ambities, vanuit verschillende invalshoeken.
BOOT is een ingenieursbureau met een verhaal. Een verhaal waarin circulariteit een grote rol speelt. Maar bij BOOT vertellen we niet alleen dat wij circulariteit belangrijk vinden, wij dragen het ook uit! Het beste voorbeeld hiervan is het nieuwe kantoor dat circulair verbouwd is. Een trap van restmateriaal en oude laboratoriumtafels, een wand van bureaubladen en kantoorafscheidingen uit het oude Dijkzigt ziekenhuis. Wij vinden het mooi om jou mee te nemen in het verhaal van BOOT en van de materialen die BOOT gebruikt in het pand. Kom jij kijken?
Vergeet vooral Alexander van den Buuse (Werkplaatsbegeleider Bouw) niet op de hoogte te stellen van je komst, hij ontmoet je daar graag!