Living Lab Day

donderdag 18 november 2021
16:00 uur - 18:00 uur
Online

Living Lab Day

[update 15-11-2021] Helaas hebben wij moeten besluiten om de Living Lab Day aanstaande donderdag digitaal te organiseren. We nemen graag onze verantwoordelijkheid, waardoor fysiek ons niet verstandig lijkt. 

Op 18 november organiseren wij onze jaarlijkse Living Lab Day 2021. Van 16:00 tot 18:00 uur bent u van harte welkom op ons online platform. Het programma (diner en dessert) van 18:00 - 20:00 uur komt hierdoor helaas te vervallen. 

Het thema van dit jaar is CROSSOVERS en we willen samen ontdekken welke mooie verbindingen er liggen tussen natuur en techniek, tussen de thema’s van onze werkplaatsen en natuurlijk tussen ondernemers, overheid en onderwijs.

Programma          

 
Werkplaatsen
 
Plenair programma
16:00 uur

thema-sessies

  • Werkplaats Waterstof ontmoet Werkplaats Industrie
  • Werkplaats Bouw ontmoet Werkplaats Meetbaarheid
  • Werkplaats Circulair Beleid ontmoet Werkplaats Circulaire Voedselketens
17:00 uur

plenair programma
- Fabriek Fris
- Saskia van den Muijsenberg

Plenair programma

Tijdens het plenaire deel zal Fabriek Fris, de winnaar van de Regio Foodvalley Innovatieprijs van 2021, een presentatie geven. Daarnaast spreekt Saskia van den Muijsenberg, werkzaam bij BiomimicryNL, over wat we kunnen leren van de natuur.

Thema-sessies: 

  • Werkplaats Waterstof ontmoet Werkplaats Industrie

We verkennen de mogelijkheden van waterstof in industriële processen en het leveren van waterstof ten behoeve van mobiliteit. Wat zijn de kansen van circulariteit op bedrijventerrein niveau? En waar liggen de kansen binnen de regio voor samenwerking? We gaan hierover met u in gesprek!

  • Werkplaats Bouw ontmoet Werkplaats Meetbaarheid

Stel je voor: In 2035 worden op grote schaal bouwmaterialen hergebruikt. Wat is daar voor nodig? We volgen de methode van ‘Design Thinking’. Wat is er al? Wat is er nog meer nodig om dit te bereiken? Hoe meet je dit? 

  • Werkplaats Circulair Beleid ontmoet Werkplaats Circulaire Voedselketens

In deze thema-sessie praten we kort bij over de ontwikkelingen in de Werkplaats Circulaire Voedselketens en bij de verschillende regionale overheden. Wat doen zij al aan Circulaire Economie? En wat kunnen we in het Living Lab nog meer doen aan Circulair Beleid en Circulaire Voedselketens? We kijken onder meer naar de kansen om in onze binnensteden voedselverspilling en – afval terug te dringen en toe te werken naar circulaire ketens. Lees ook het onderzoek dat afgelopen voorjaar in vier van onze binnensteden is gedaan door 18 studenten van Wageningen UR.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaande button.
 

 Meer informatie

Algemeen Werkplaats Bouw Werkplaats Circulaire Voedselketens Werkplaats Meetbaarheid Werkplaats Inkopen en Beleid Werkplaats Waterstof

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2021 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven