Wij maken het rond
Partner worden

Vervolg ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

woensdag 15 mei 2024
13:00 uur - 16:00 uur
Rabobank - Torenplein 2, 3772 CX Barneveld
Aanmelden

Vervolg ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

De tweede ketenbijeenkomst over het opzetten van één of meerdere productieketens voor biobased bouwen in de Gelderse Vallei vindt plaats op woensdagmiddag 15 mei. Deze bijeenkomst bouwt voort op de eerdere bijeenkomst op 20 maart. We willen op deze middag concrete afspraken maken over wie wat gaat doen de komende tijd. De focus ligt op inventarisatie van de vraag (welke bouw- en/of renovatie projecten zijn kansrijk om mee te starten?) en op de kansen die de gronden in onze regio biedt. 

Hieronder zie je het inhoudelijk programma. Bij je aanmelding geef je aan bij welke van de drie werktafels je wilt aanschuiven. Was je niet aanwezig op de eerste bijeenkomst, maar wil je wel graag aansluiten? Je bent van harte welkom om ook deel te nemen. Lees dan de terugblik door en laat weten als je nog vragen hebt.

Terugblik ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei 20 maart

Contact:
Wicha: wicha@innoconnect.nl 
Nienke: nienke@buildingbalance.eu

We zien uit naar een actieve, gezellige middag waarin we weer stap verder komen in het vormen van de ketens!

Het programma

Tijdens deze ketenbijeenkomst staat het verder opbouwen van de ketens centraal. We focussen ons op de vraagkant, maar kijken ook naar wat er kan groeien in de Gelderse Vallei. Met het bouwmateriaal, een kaart van ons gebied en een aantal concrete bouw en/of renovatie projecten op tafel verkennen we in drie werktafels de mogelijkheden en stemmen die vervolgens op elkaar af, zodat we de puzzel van land naar pand verder concreet maken.

Werktafel 1: Vraagbundeling vanuit lopende bouw en/of renovatie projecten

Om aan de slag te gaan in 2025, is het slim om een aantal kansrijke bouw en/of renovatie projecten te definiëren met elkaar. Als een woningcorporatie een bepaald aantal woningen van een specifiek type gaat isoleren met stro, en de andere met vezelhennep, dan kan er snel veel kennis en inzichten worden ontwikkeld van wat werkt in welke situatie. We hopen zo krachten te bundelen en inzichten uit de praktijk samen te brengen. Deze tafel gaat over inventariseren van kansrijke bouw en/of renovatie projecten voor toepassing van de materialen in 2025 uit de lopende portfolio’s.
Facilitator: Marieke van Loon (ketenregisseur Building Balance), co-facilitator: Alex Boekhorst (Woonstede)

Werktafel 2: Bouwproducten en vraag uit de bouwprojecten matchen

Niet alle producten die gemaakt worden van lokale vezels kunnen direct worden toegepast in bouwprojecten. Aan deze tafel worden de proposities ontwikkeld rondom vezelhennep bouwproducten, inblaasisolatie van stro en olifantsgras en paulowniahout uit de regio. Welke product-marktcombinaties kunnen we ontdekken, waar moet de bouw aan de voorkant rekening mee houden (en misschien ook lokale overheden voor de bestemmingsplannen!) en hoe kunnen we het beter op elkaar afstemmen zodat we daadwerkelijk van land naar pand de keten kunnen organiseren? 
Facilitator: Arne Eindhoven (ketenregisseur Building Balance)

Werktafel 3: Kansrijke gronden voor vezelteelt in de Vallei

Welke gewassen zijn kansrijk in onze regio/op onze bodem? Met de kaart op tafel en bestemmingsplannen geldig voor onze regio in gedachten inventariseren we wat kansrijke gronden zijn voor welke vezels. Niet alleen de grond en waterstand is namelijk sturend hierin, ook natuurlijk het eigenaarschap, het verdienmodel van de teelt en wat er mag op de gronden.
Facilitator: Rob de Groot (agrarisch expert Building Balance) en Thomas Jansen (landschapsarchitect Bureau Streekk)

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Living Lab Regio Foodvalley Circulair, Building Balance, Landbouwnetwerk Regio Foodvalley, Rabobank, Cirkelstad en Woonstede.

Aanmelden voor Vervolg ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

Wat is uw naam?
Vul uw bedrijfsnaam in
Hoe kunnen wij u bereiken?

Wanneer u zich aanmeldt voor Vervolg ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei gaat u ermee akkoord dat wij beeldmateriaal (wat tijdens dit evenement wordt gemaakt) van u mogen gebruiken voor uitingen zoals onze social media, nieuwsbrief of website. Mocht u hier niet mee akkoord gaan, stuur dan een mailtje naar secretariaat@regiofoodvalleycirculair.nl.
Dit 'vinkje' is verplichtMeer informatie

Community of Practice Bouw

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven