Wij maken het rond
Partner worden

Terugblik ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

Gepubliceerd op maandag 25 maart 2024
Community of Practice Bouw

Terugblik ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

Woensdag 20 maart was het zover! Bij ontmoetingscentrum de Eng in Voorthuizen zijn we met 100+ man uit de keten het gesprek aangegaan over gezond en biobased bouwen in de Regio Foodvalley. Inspiratie is gedeeld, commitment uitgesproken en er wordt al nagedacht over een vervolgbijeenkomst! 

De dag begon met 6 organisaties uit de keten die deelden over hun rol in de keten. Marco de Wilde trapte af met veelbelovende woorden vanuit woningcorporatie Woonstede om biobased aan de slag te gaan. Jorrit Blom van Mix architectuur vertelde ons meer over het verschil in de uitstraling en het gevoel tussen gipsplaten en natuurlijke materialen, Als laatste van de bouwers gaf Gert van Driesten van Kreeft bouwbedrijf al een concreet voorbeeld over hoe zij ook al biobased materialen gebruikt hebben in een van hun projecten. 

Vanuit de verwerkende plek in de keten kwam Gerard Hosper van Hempflex zijn ervaringen delen vanuit een bedrijf wat al bijna 30 jaar bestaat. Hij deelde onder andere dat, mede door deze ervaring, vele lessen al geleerd zijn en dat we ook echt aan de slag kunnen! 

Vanuit de agrarische hoek in de keten kwamen Arnold Ruitenbeek en Wessel Brand hun ervaringen delen. Arnold Ruitenbeek heeft een heel uniek project waar hij 2ha aan Paulownia bomen heeft gepland. Wessel Brand van loonbedrijf Hofmeijer Voorst heeft grote ambities en wil richting de 150ha aan biobased materialen gaan.  

Samenvattend is er dus al veel gaande! Maar er zijn ook nog veel vragen. Na de inspiratiesessie zijn alle deelnemers in 6 tafels met elkaar in gesprek gegaan en is er geprobeerd antwoorden te vinden op vragen en is er gekeken waar actie mogelijk is. 

Deze tafels waren:  

  1. Teeltplan  
  2. Verdienmodel  
  3. Opschaling  
  4. Koolstofcertificaten 
  5. Vraagbundeling organiseren  
  6. Gezond bouwen in de Gelderse Vallei 

Sprekers, partijen uit de keten, enthousiastelingen, houdt onze agenda in de gaten. Het avontuur gaat door en er komt een vervolg! 

Interesse in een vervolgbijeenkomst?

Laat het hier weten

Meer informatie

Community of Practice Bouw Bouw

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven