Vandaag heeft Bowling- & Partycentrum Putter Eng een Orbisk monitor in gebruik genomen. Het partycentrum is daarmee de derde locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. Orbisk is een weeg- en camerasysteem om inzicht te krijgen in voedselafvalstromen. Deze slimme technologie wordt ingezet bij professionele keukens...
Lees meerIn de week van 9 tot 15 september 2024 stond heel Nederland in het teken van de Verspillingsvrije Week, met als doel voedselverspilling tegen te gaan en bewustzijn te creëren voor duurzame keuzes in relatie tot de productie, verwerking en consumptie van ons voedsel. Jaarlijks gooien we ruim 33 kilo...
Lees meerGuus Weerdenburg over de resultaten van 5 maanden Orbisk bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen “Wij vinden het belangrijk dat onze studenten goed omgaan met producten en dus ook met voedselreststromen”, aldus chef-kok Guus Weerdenburg, praktijk instructeur en F&B manager Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Daarom nam de school op 9 januari...
Lees meer‘Voedselverspilling is een groot probleem in de Nederland’. Met deze zin begonnen verschillende middelbare scholieren hun pitch tijdens het slotevenement van de O&O opdracht ‘Stop voedselverspilling’ op 10 april 2024. Vooraan een grote collegezaal op de Campus van Wageningen University & Research mochten ze aan verschillende opdrachtgevers en aan de...
Lees meerVerspillingsvrije catering en restaurants Op donderdag 14 maart – in de week van de Circulaire Economie – waren we bij BAS Beers and Steaks in Barneveld met een divers en inspirerend gezelschap. De triple helix was goed vertegenwoordigd met diverse ondernemers zoals chefs van horeca en catering, verschillende regionale gemeenten...
Lees meer