Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Creatieve jongeren in de strijd tegen voedselverspilling

Maandag 28 april 2025 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Winnaars Technasium Challenge bedenken innovatieve oplossingen Voedselverspilling is een wereldwijd probleem. In Nederland gooien we jaarlijks ongeveer twee miljard kilo voedsel weg. Maar gelukkig zijn er jongeren die zich inzetten voor een betere toekomst. Op woensdag 9 april vond in Ede de spannende finale van de Technasium Challenge ‘Stop Voedselverspilling’...

Lees meer

Creatieve oplossingen van leerlingen in landelijke Technasium Challenge ‘Stop voedselverspilling’

Donderdag 10 april 2025 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Winnaars presenteren winnend idee tijdens slotevent in Ede Hoe kun je voedselverspilling tegengaan en tóch genieten van gezonde, verse én betaalbare maaltijden? 750 leerlingen van 19 technasia bogen zich over deze vraag tijdens de landelijke challenge ‘Stop voedselverspilling’. Op woensdag 9 april 2025 streden de beste 18 teams van 9...

Lees meer

Masterclass ‘Werken met restvoedsel’ voor leerlingen VMBO Groevenbeek College in Putten

Donderdag 20 maart 2025 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op woensdag 19 maart kregen leerlingen van VMBO Groevenbeek College een inspirerende masterclass ‘Werken met restvoedsel’. Onder begeleiding van chef-kok Giel Dons leerden zij handige technieken om met overgebleven ingrediënten heerlijke gerechten te kunnen bereiden. Wethouder Ewoud ’t Jong (Putten) was aanwezig om het belang van voedselbewustzijn en circulaire economie...

Lees meer

Masterclass ‘Werken met restvoedsel’ voor leerlingen Zorg & Welzijn in Barneveld

Woensdag 19 maart 2025 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op woensdag 19 maart volgden derdejaars leerlingen Zorg & Welzijn van VMBO De Meerwaarde een inspirerende masterclass ‘Werken met restvoedsel’. Onder leiding van chef-kok Giel Dons leerden zij handige technieken om met overgebleven ingrediënten smaakvolle en voedzame gerechten te kunnen bereiden. Wethouder Wim Oosterwijk (Barneveld) was hierbij aanwezig om het...

Lees meer

Studenten van Het Perron maken tijdens masterclass ‘Werken met restvoedsel’ circulaire lunch voor vrijwilligers Stadsakkers Veenendaal

Maandag 17 maart 2025 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op maandag 17 maart trapten mbo-studenten en vmbo-leerlingen van Het Perron de Week van de Circulaire Economie af met een bijzondere masterclass ‘Werken met restvoedsel’. Onder leiding van chef-kok Paula Middendorp gingen zo’n veertien derdejaars studenten van de koksopleiding en vier leerlingen van het vmbo aan de slag met voedselrestanten...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2025 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven