Wageningse leerlingen van Pantarijn MHV en Pantarijn PRO maken heerlijke gerechten met restvoedsel Het is de Week van de Circulaire Economie en in Regio Foodvalley doen veel scholen mee aan de masterclasses ‘Werken met Restvoedsel’. Deze masterclasses worden aangeboden om jongeren bewust te maken op al het voedsel dat wij...
Lees meerOp maandag 11 maart volgden eerste- en tweedejaars studenten van de mbo-koksopleiding van Het Perron (Veenendaal) de masterclass ‘Werken met restvoedsel’, onder leiding van chef-kok Paula Middendorp en docent Erwin Stapel. Wethouder Marco Verloop, die als bestuurder verantwoordelijk is voor het thema Circulaire Economie in Regio Foodvalley, was hierbij aanwezig....
Lees meerAlberto’s Italian in Barneveld, partner van cateringplatform Zakelijk Bezorgd, is de tweede locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. Orbisk is een weeg- en camerasysteem om inzicht te krijgen in voedselreststromen. Het slimme weegsysteem wordt ingezet bij professionele keukens om voedselverspilling terug te dringen. De gemeenten...
Lees meerRijn IJssel Vakschool Wageningen heeft een Orbisk weegschaal in gebruik genomen. De vakschool is daarmee de eerste locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. Orbisk is een weeg- en camerasysteem om inzicht te krijgen in voedselreststromen. Het slimme weegsysteem wordt ingezet bij professionele keukens om voedselverspilling...
Lees meerOp 10 januari vond het eerste Circulair Café van 2024 plaats. Onze locatie voor deze bijeenkomst was niemand minder dan Bakkersgrondstof in Wageningen, waar brood een tweede kans krijgt. Sebastiaan Hetterschijt nam ons mee op een boeiende reis door de wereld van hergebruikt brood en onthulde waarom dit niet alleen...
Lees meer