Van bierbostel tot broodje en van afsnijsel tot kimchi Elk bedrijf in de voedingsindustrie heeft te maken met reststromen, maar de tijd dat we die als afval beschouwen ligt achter ons. Door reststromen terug de brengen in de voedselketen sparen we het milieu, maar er zijn nog veel meer voordelen....
Lees meerRegio Foodvalley heeft vanmiddag de samenwerkingsovereenkomst met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling ondertekend en is hiermee officieel partner geworden. Zo maakt de regio haar jarenlange inspanning in het voorkomen van voedselverspilling en inzet op circulaire voedselketens nog sterker. De ondertekening vond plaats tijdens de Verspillingsvrije Week op de Wageningen Campus. Wethouder...
Lees meerOp donderdag 14 juli 2022 hebben 56 organisaties hun handtekening onder de nationale Green Deal Eiwitrijke Gewassen gezet. Doel van de Green Deal is opschaling van de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen. Het maakt de teelt economisch weer aantrekkelijk voor boeren, verhoogt de zelfvoorzieningsgraad van eiwitten en...
Lees meerDinsdag 7 juni vond weer een bijeenkomst plaats van de Werkplaats Circulaire voedselketens. Het onderwerp was voedselafval in de binnensteden van Regio Foodvalley en de zoektocht naar circulaire oplossingen. Met zo’n 25 online deelnemers bespraken we diverse recente ontwikkelingen om zo samen tot één of meerdere pilots te komen. Actualiteiten...
Lees meerWat kun jij doen tegen voedselverspilling? Met een bordspel én een kweekbakje, dachten leerlingen van Het Streek in Ede. Ze vielen ermee in de prijzen bij de Floriade Expo in Almere. Julian Dorenbos (14) uit Bennekom haalt een wit bakje uit zijn rugzak. Hij doet het open en op de...
Lees meer