Technasium leerlingen bedenken en ontwerpen acties om voedselverspilling tegen te gaan: Stop Voedselverspilling! Op vrijdag 14 april werden op de Campus van Wageningen University & Research de winnaars bekendgemaakt van het Technasiumproject 'Stop Voedselverspilling'. In deze vierde editie deden ongeveer 260 derdejaars havo en vwo-leerlingen van vijf Nederlandse Technasia mee....
Lees meerOp 22 februari ’23 heeft kok en cateraar Paula Middendorp uit Wageningen een masterclass verzorgd voor studenten van MBO Het Perron in Veenendaal. Aangeboden door Living Lab Circulair/regio Foodvalley. Zo’n 20 studenten van de Koksopleiding en van de opleiding Zorg & Welzijn hebben kennis kunnen maken met wat je allemaal...
Lees meerSilke van Helvoirt – student Food Innovation bij HAS green academy – heeft de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge gewonnen met haar project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord...
Lees meerVijf studenten van de opleiding Innovatieve Bedrijfskunde van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) zijn in het najaar aan de slag geweest met de ontwikkeling van een menukaart met laagdrempelige tips en oplossingen om voedselverspilling te verlagen. Het doel van het onderzoek was om voedselafval van horeca en andere winkeliers in...
Lees meerOp 25 januari 2023 is het project ‘Herbruikbare en Retourneerbare Maaltijdverpakkingen’ gestart in Wageningen. Op initiatief van Rotary Club Wageningen (o.l.v. mevr. Lous van Vloten-Doting) is er een bijeenkomst voor horecaondernemers over dit thema georganiseerd. Met als doel: zo snel mogelijk het aantal wegwerpverpakkingen van afhaalmaaltijden en bekers van ‘take...
Lees meer