Aanmelden kan tot 15 oktober. Voor de vierde keer wordt er in schooljaar 2022-2023 de MBO-challenge Voedselverspilling georganiseerd. Een succesvolle formule voor het onderwijs, maar ook voor ondernemers. De aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling wordt steeds groter en meer en meer scholen en branches sluiten zich aan bij de...
Lees meerVan bierbostel tot broodje en van afsnijsel tot kimchi Elk bedrijf in de voedingsindustrie heeft te maken met reststromen, maar de tijd dat we die als afval beschouwen ligt achter ons. Door reststromen terug de brengen in de voedselketen sparen we het milieu, maar er zijn nog veel meer voordelen....
Lees meerRegio Foodvalley heeft vanmiddag de samenwerkingsovereenkomst met Stichting Samen Tegen Voedselverspilling ondertekend en is hiermee officieel partner geworden. Zo maakt de regio haar jarenlange inspanning in het voorkomen van voedselverspilling en inzet op circulaire voedselketens nog sterker. De ondertekening vond plaats tijdens de Verspillingsvrije Week op de Wageningen Campus. Wethouder...
Lees meerOp donderdag 14 juli 2022 hebben 56 organisaties hun handtekening onder de nationale Green Deal Eiwitrijke Gewassen gezet. Doel van de Green Deal is opschaling van de teelt, verwerking en consumptie van Nederlandse eiwitrijke gewassen. Het maakt de teelt economisch weer aantrekkelijk voor boeren, verhoogt de zelfvoorzieningsgraad van eiwitten en...
Lees meerDinsdag 7 juni vond weer een bijeenkomst plaats van de Werkplaats Circulaire voedselketens. Het onderwerp was voedselafval in de binnensteden van Regio Foodvalley en de zoektocht naar circulaire oplossingen. Met zo’n 25 online deelnemers bespraken we diverse recente ontwikkelingen om zo samen tot één of meerdere pilots te komen. Actualiteiten...
Lees meer