Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Dertig dagen meer plantaardig eten. Durft jouw organisatie de uitdaging aan?

Donderdag 22 september 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Regio Foodvalley nodigt bedrijven en organisaties uit om mee te doen met de Veggie Challenge. Samen met werknemers en studenten uit de regio gaan we in november de uitdaging aan om 30 dagen meer plantaardig te eten: dat zorgt voor impact! Elke organisatie in de regio kan deelnemen met één...

Lees meer

Landelijke HBO-challenge Zero Food Waste van start!

Donderdag 22 september 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

In de Verspillingsvrije Week, op 13 september 2022, was de kick off van de allereerste landelijke HBO-challenge Zero Food Waste. Bij hogeschool HAS in Den Bosch was een bruisende bijeenkomst met ruim 100 studenten van zeven verschillende hogescholen en 35 docenten, partnerorganisaties en ondernemers. Deze studenten gaan van september 2022...

Lees meer

(v)mbo-masterclasses Verspillingsvrij koken op de Floriade/World Food Pavilion

Donderdag 22 september 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

In de Verspillingsvrije week (12 – 21 september) heeft regio Foodvalley dit jaar de (v)mbo-scholen ontvangen voor masterclasses Verspillingsvrij koken op de Floriade. De Floriade gaat immers over voedsel, landbouw, natuur, groen en alles daaromheen. Bovendien is er een prachtig World Food Pavilion waar de regio zich presenteert. Vakschool Rijn...

Lees meer

MBO-challenge Voedselverspilling 2022-2023

Donderdag 22 september 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Aanmelden kan tot 15 oktober. Voor de vierde keer wordt er in schooljaar 2022-2023 de MBO-challenge Voedselverspilling georganiseerd. Een succesvolle formule voor het onderwijs, maar ook voor ondernemers. De aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling wordt steeds groter en meer en meer scholen en branches sluiten zich aan bij de...

Lees meer

Bedrijven in Regio Foodvalley vinden nieuwe bestemming voor reststromen

Dinsdag 20 september 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Van bierbostel tot broodje en van afsnijsel tot kimchi Elk bedrijf in de voedingsindustrie heeft te maken met reststromen, maar de tijd dat we die als afval beschouwen ligt achter ons. Door reststromen terug de brengen in de voedselketen sparen we het milieu, maar er zijn nog veel meer voordelen....

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven