Wij maken het rond
Partner worden

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Succesvolle verbinding Ondernemer-Onderwijs zorgt voor een heerlijk Captains Dinner

Maandag 05 december 2022 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Op 1 december presenteerde het Living Lab Regio Foodvalley Circulair zijn plannen voor de nieuwe programmaperiode 2023 – 2026. Oprichters, partners en geïnteresseerde afgevaardigden van de ondernemers, de overheden en het onderwijs waren aanwezig. Circulaire producten uit de regio Eén van de succesfactoren van het Living Lab is de samenwerking...

Lees meer

Terugblik sessie Voedselverspilling binnenstad Rhenen

Maandag 05 december 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Maandag 28 november vond een speciale editie plaats van de Werkplaats Circulaire Voedselketens. Deze sessie ging over het voedselafval in de binnenstad van Rhenen en de zoektocht naar minder voedselverspilling en circulaire oplossingen. We hebben de resultaten besproken van een onderzoek door student Hugo Korf, die diverse metingen heeft gehouden...

Lees meer

CIRCO Track blended

Woensdag 26 oktober 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Driedaags ontwikkeltraject Circulaire Economie is een systeem waarin hoogwaardige diensten worden geleverd en waar producten langer meegaan, slim worden hergebruikt en gerecycled. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen én nieuwe business modellen. Hiervoor zijn nieuwe ketens en nieuwe samenwerkingen nodig. CIRCO biedt een driedaags ontwikkeltraject aan om ketenpartners bij elkaar te...

Lees meer

Werkplaats Circulaire Voedselketens bij de Groenerie

Woensdag 26 oktober 2022 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Voor de Werkplaats Circulaire Voedselketens op 20 oktober waren we te gast op De Groenerie in Harskamp. Met zo’n 30 ondernemers, studenten en vertegenwoordigers van overheden en onderwijsinstellingen was het een heel divers gezelschap. De voertaal was ditmaal Engels én Nederlands door elkaar. Groenteproductie en beleving Na de koffie zijn...

Lees meer

Aftermovie masterclass verspillingsvrij koken op de Floriade

Vrijdag 21 oktober 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Nog even nagenieten van supergave onderwijsactiviteiten van Living Lab Circulair op de Floriade/WorldFoodPavilion. Toffe masterclasses fermenteren/kimchi maken, met (v)mbo-klassen van Aeres MBO Ede, Rijn IJssel MBO Vakschool Wageningen, Aeres VMBO Nijkerk. Met bijzondere chefkoks en voedselondernemers uit regio Foodvalley die allemaal innovatief met restverwerking omgaan. Lees hier het uitgebreide artikel:...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven