Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Nijkerkse wethouders gaan de uitdaging aan: samen verspillingsvrij!

Vrijdag 15 september 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Wethouder Audrey Rohen kookte vandaag met restjes, samen met leerlingen van het Aeres VMBO Nijkerk. De wethouder trok haar kookschort aan en maakte wentelteefjes van oud brood. Dit recept kwam uit het receptenboek ‘Recepten tegen voedselverspilling’ winnend plan van de Jeugdgemeenteraad 2023 bedacht door de leerlingen van groep 8 van...

Lees meer

Opname Masterclass Koken met Restvoedsel in het NOS Jeugdjournaal

Donderdag 14 september 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Afgelopen maandagmorgen 11 september is in het kader van de Verspillingsvrije Week een masterclass Koken met Restvoedsel door o.a. Wieke Bonthuis van onze Community of Practice Circulaire Voedselketens gegeven bij het Aeres VMBO in Ede. De redactie van het Jeugdjournaal heeft hier lucht van gekregen en het Living Lab Regio...

Lees meer

Veel belangstelling bij scholen voor activiteiten in de Verspillingsvrije Week 2023

Donderdag 31 augustus 2023 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Ook dit jaar biedt regio Foodvalley in de Verspillingsvrije Week verschillende activiteiten aan voor het onderwijs. De belangstelling daarvoor is dit jaar groot. Masterclasses Koken met Gered Voedsel voor VO en MBO Maar liefst 6 scholen, met 7 klassen, doen dit jaar mee aan een Masterclass Koken met restvoedsel. Dit...

Lees meer

Sebastiaan Hetterschijt aan de slag als circulaire ketenadviseur

Woensdag 30 augustus 2023 AlgemeenCommunity of Practice BouwCommunity of Practice Circulaire VoedselketensCommunity of Practice MeetbaarheidCommunity of Practice Inkopen en Beleid

Sebastiaan Hetterschijt gaat voor het Living Lab aan de slag als circulaire ketenadviseur om circulaire voedselketens te helpen realiseren. Sebastiaan is medeoprichter van Bakkersgrondstof en expert op het gebied van voedselketens en circulariteit.   Bakkersgrondstof als partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair Sebastiaan is bakker van oorsprong en richtte samen...

Lees meer

Subsidie voor mkb om innovaties sneller naar de markt te brengen

Donderdag 06 juli 2023 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Om mkb te helpen om innovaties in agrifood sneller naar de markt te brengen is er nu subsidie beschikbaar vanuit Regio Deal Foodvalley. De subsidie is beschikbaar in vouchers tot 50.000 euro. Foodvalley NL voert de voucherregeling uit. Veel veelbelovende start-ups en scale-ups in de agrifood hebben moeite om innovaties...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven