Met koks en restvoedsel uit onze regio In de week van de Circulaire Economie, zijn er weer diverse activiteiten voor het voortgezet- en mbo- en hbo-onderwijs. Inmiddels is het een goede gewoonte geworden binnen het Living Lab Circulair/Regio Foodvalley om masterclasses aan te bieden aan het onderwijs. De activiteiten worden...
Lees meerTerugblik ‘open’ CoP-bijeenkomst over het faciliteren van circulaire voedselketens Op 5 februari waren we met 26 deelnemers bij elkaar in de Stingerbol in Ede. Deze bol werd voorheen gebruikt voor militaire trainingen en doet tegenwoordig dienst als plek voor ontmoeting, kunst en theater, vaak rond het thema voedsel. Opgave is...
Lees meer14 april bijeenkomst gemeenten Verminderen van voedselverspilling kan direct bijdragen aan het behalen van duurzame, economische en sociale doelen van jouw gemeente. Veel gemeenten onderschatten de impact van voedselverspilling of weten niet hoe ze hieraan kunnen werken. Samen Tegen Voedselverspilling helpt gemeenten op weg, onder meer met speciaal ontwikkelde praktische...
Lees meerVandaag heeft Bowling- & Partycentrum Putter Eng een Orbisk monitor in gebruik genomen. Het partycentrum is daarmee de derde locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. Orbisk is een weeg- en camerasysteem om inzicht te krijgen in voedselafvalstromen. Deze slimme technologie wordt ingezet bij professionele keukens...
Lees meerIn de week van 9 tot 15 september 2024 stond heel Nederland in het teken van de Verspillingsvrije Week, met als doel voedselverspilling tegen te gaan en bewustzijn te creëren voor duurzame keuzes in relatie tot de productie, verwerking en consumptie van ons voedsel. Jaarlijks gooien we ruim 33 kilo...
Lees meer