Afgelopen maandagmorgen 11 september is in het kader van de Verspillingsvrije Week een masterclass Koken met Restvoedsel door o.a. Wieke Bonthuis van onze Community of Practice Circulaire Voedselketens gegeven bij het Aeres VMBO in Ede. De redactie van het Jeugdjournaal heeft hier lucht van gekregen en het Living Lab Regio...
Lees meerOok dit jaar biedt regio Foodvalley in de Verspillingsvrije Week verschillende activiteiten aan voor het onderwijs. De belangstelling daarvoor is dit jaar groot. Masterclasses Koken met Gered Voedsel voor VO en MBO Maar liefst 6 scholen, met 7 klassen, doen dit jaar mee aan een Masterclass Koken met restvoedsel. Dit...
Lees meerSebastiaan Hetterschijt gaat voor het Living Lab aan de slag als circulaire ketenadviseur om circulaire voedselketens te helpen realiseren. Sebastiaan is medeoprichter van Bakkersgrondstof en expert op het gebied van voedselketens en circulariteit. Bakkersgrondstof als partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair Sebastiaan is bakker van oorsprong en richtte samen...
Lees meerOm mkb te helpen om innovaties in agrifood sneller naar de markt te brengen is er nu subsidie beschikbaar vanuit Regio Deal Foodvalley. De subsidie is beschikbaar in vouchers tot 50.000 euro. Foodvalley NL voert de voucherregeling uit. Veel veelbelovende start-ups en scale-ups in de agrifood hebben moeite om innovaties...
Lees meerNa het succes van de eerste landelijke HBO-challenge Zero Food Waste in 2022-2023, met deelname van 6 scholen en 100 studenten, zal deze landelijke challenge ook in 2023-2024 worden georganiseerd. De start is in de Verspillingsvrije Week, 11 t/m 17 september 2023. Living Lab Circulair in Regio Foodvalley draagt hieraan...
Lees meer