Op donderdag 30 november vond een zeer geslaagde bijeenkomst plaats van de Community of Practice Circulaire Voedselketens . Met ruim 30 mensen waren we te gast bij kaasboerderij Remeker in Lunteren. Combinatie met Inspiratiesessie Voedseleducatie Voorafgaand aan de Community of Practice vond in de ochtend een bijeenkomst plaats over voedseleducatie...
Lees meerInmiddels ligt de Verspillingsvrije Week alweer een tijdje achter ons, en wat was het een groot succes! Tijdens deze week zijn erg veel mensen geïnformeerd en geïnspireerd om thuis dat stapje extra te zetten tegen voedselverspilling. Erg mooi om te zien dat we samen als groeiende beweging deze resultaten bereiken!...
Lees meerDe Waarde-Ring is een initiatief van de Dutch Food Week. De prijs is er om mensen in het zonnetje te zetten die de verbinding tussen boeren en burgers versterken. Verschillende provincies reikten deze week de onderscheidingen uit. Het evenement werd afgelopen vrijdag afgetrapt op het provinciehuis in Arnhem. Thema dit...
Lees meerWethouder Audrey Rohen kookte vandaag met restjes, samen met leerlingen van het Aeres VMBO Nijkerk. De wethouder trok haar kookschort aan en maakte wentelteefjes van oud brood. Dit recept kwam uit het receptenboek ‘Recepten tegen voedselverspilling’ winnend plan van de Jeugdgemeenteraad 2023 bedacht door de leerlingen van groep 8 van...
Lees meerAfgelopen maandagmorgen 11 september is in het kader van de Verspillingsvrije Week een masterclass Koken met Restvoedsel door o.a. Wieke Bonthuis van onze Community of Practice Circulaire Voedselketens gegeven bij het Aeres VMBO in Ede. De redactie van het Jeugdjournaal heeft hier lucht van gekregen en het Living Lab Regio...
Lees meer