ROTZOOI lezingen en fermentatiediner Op zaterdag 2 juli (vanaf 12.00 uur) verwelkomen we o.a. Sandor Katz op het SmaakPark in Ede. We organiseren die middag een vijftal lezingen waarin kennis delen, proeven, inspiratie en ontmoeting centraal staan. We sluiten de dag af met een groots fermentatie diner waar een aantal...
Lees meerWelkom op de jaarlijkse LekkerLupine b2b community bijeenkomst op het lupineveld. Kom ook en laat je inspireren om via robuuste ketensamenwerking de Gouden Boon van Nederlandse Bodem tot leven te brengen. Een middag met volop inspiratie, kennis en ervaring vóór en dóór de LekkerLupine keten; van boer tot bord: Ontmoet...
Lees meerNa de succesvolle pilot op de HAS in Den Bosch, wordt de HBO-challenge Zero Food Waste voor studiejaar 2022-2023 gelanceerd voor heel Nederland! Studenten of studententeams (ook interdisciplinair) van alle HBO's in Nederland kunnen zich inschrijven. Is jouw school gericht op logistiek, circulaire voedselketens of juist bedrijfskundig ingesteld? Geen probleem!...
Lees meerEens in de 10 jaar is er de unieke Floriade Expo in Nederland. Dit jaar van 14 april tot en met 9 oktober 2022 in Almere. De Floriade biedt een enorme verscheidenheid aan innovaties en trends uit binnen- en buitenland om onze steden leuker, groener en duurzamer te maken. Er...
Lees meerEen artikel van Jan-Willem Grievink, op Foodlog . Ik vroeg eens aan een tuinder die zijn paprika-areaal zojuist flink had uitgebreid, wie al die paprika's zouden opeten. Daar had hij nog nooit over nagedacht. Dat is nu net het kernprobleem van de Nederlandse land- en tuinbouw: boer en tuinder denken...
Lees meer