Kunnen we een betaalbaar, biodiversiteit sparend, fossiele mest-vrij en toch voor iedereen voedselzeker landbouwsysteem maken? Zowel Brusselse als Haagse beleidsmakers stellen boeren, de levensmiddelenindustrie en de detailhandel voor die uitdaging. In een serie van 7 artikelen onderzoeken agrobioloog Henk Breman en melkveehouderszoon Jeroen van Buuren de geschiedenis van de mens...
Lees meerBinnen het Voortgezet Onderwijs, MBO en HBO is volop aandacht voor het thema Voedselverspilling. Het ligt dichtbij de belevingswereld van de studenten. Het gaat immers over keuzes die je thuis en op school maakt, waar je zelf invloed op hebt. Jouw keuzes doen ertoe! In diverse opleidingen wordt inmiddels ook...
Lees meerBedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of reduceren en reststromen optimaal te verwaarden. Experts kunnen advies- en onderzoeksprojecten uitvoeren, een business case...
Lees meerOp 20 december zijn twee subsidieregelingen uit het Europees Herstelfonds (EHF) geopend, namelijk ‘Investeren in groen-economisch herstel’ en ‘Samenwerken aan groen-economisch herstel’. Deze sluiten op 14 februari 2022. Tijdens de netwerkbijeenkomst op 7 oktober zijn deze regelingen aan de orde geweest. Toen was nog onduidelijk wanneer ze exact opengesteld zouden...
Lees meerWe plaatsten enkele ketenprojecten en nieuwe initiatieven centraal, om van te leren, elkaar te inspireren en samen verder te ontwikkelen. Zo zijn De Groenerie en Bakkersgrondstof heel interessante concepten van inspirerende ondernemers, waar steeds nauwere samenwerkingen tot stand komen met andere ketenpartijen, onderwijs en bijvoorbeeld overheden. Ook deden we onderzoek...
Lees meer