We plaatsten enkele ketenprojecten en nieuwe initiatieven centraal, om van te leren, elkaar te inspireren en samen verder te ontwikkelen. Zo zijn De Groenerie en Bakkersgrondstof heel interessante concepten van inspirerende ondernemers, waar steeds nauwere samenwerkingen tot stand komen met andere ketenpartijen, onderwijs en bijvoorbeeld overheden. Ook deden we onderzoek...
Lees meerHet Insect Experience Centre in Barneveld heeft financiering gekregen om een geautomatiseerd systeem voor insectenkweek te realiseren. Programmamanager Eltjo Bethlehem: “Ons doel is om het gebruik van betaalbare insecteneiwitten in de voeding van dieren mogelijk te maken.” De financiering komt uit het innovatiefonds van de Regio Deal Foodvalley. Dit fonds...
Lees meerIn 2021 is de Werkplaats Circulaire Voedselketens gestart – voortbouwend op eerdere activiteiten op het gebied van voedselverspilling. We kijken terug op een goed, maar ook roerig, jaar. Impact corona De corona-maatregelen hebben grote impact in de voedselketen. De horeca wordt hard geraakt, in de zorginstellingen is het alle hands...
Lees meerVooruitblik 2022 Ketenprojecten als mini living labs. In 2022 bouwen we met ondernemers, onderwijs en overheden verder aan de genoemde ketenprojecten. Deze keten-initiatieven groeien bij voorkeur uit tot mini living labs waar we samen onderzoek doen en dingen uitproberen, waar we samen nieuwe circulaire business cases ontwikkelen en waarvan we...
Lees meerEen artikel uit het online magazine Groei #8 van Regio Foodvalley . Bekijk het hele magazine hier . Vernieuwend experiment in zes supermarkten Regio Foodvalley. In de transitie naar minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten in onze voeding, speelt de consument een belangrijke rol. Maar hoe stimuleer je mensen tot...
Lees meer