In 2021 is de Werkplaats Circulaire Voedselketens gestart – voortbouwend op eerdere activiteiten op het gebied van voedselverspilling. We kijken terug op een goed, maar ook roerig, jaar. Impact corona De corona-maatregelen hebben grote impact in de voedselketen. De horeca wordt hard geraakt, in de zorginstellingen is het alle hands...
Lees meerVooruitblik 2022 Ketenprojecten als mini living labs. In 2022 bouwen we met ondernemers, onderwijs en overheden verder aan de genoemde ketenprojecten. Deze keten-initiatieven groeien bij voorkeur uit tot mini living labs waar we samen onderzoek doen en dingen uitproberen, waar we samen nieuwe circulaire business cases ontwikkelen en waarvan we...
Lees meerEen artikel uit het online magazine Groei #8 van Regio Foodvalley . Bekijk het hele magazine hier . Vernieuwend experiment in zes supermarkten Regio Foodvalley. In de transitie naar minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten in onze voeding, speelt de consument een belangrijke rol. Maar hoe stimuleer je mensen tot...
Lees meerOnderwijs We hebben 4 ondernemersvraagstukken uit regio Foodvalley kunnen koppelen aan deelnemende teams van Aeres MBO Ede in het kader van de nieuwe ronde landelijke MBO-challenge voedselverspilling die loopt van oktober 2021 tot en met februari 2022. Dit vanuit de de agro-hoek, uit de bakkerij-wereld en uit horeca binnensteden. De...
Lees meerOp 16 oktober was het weer Wereld Voedseldag. Sinds 9 jaar wordt op die dag ook de Youth World Food Day gehouden. Dit jaar in Ede, op het terrein van het World Food Centre, naast het NS-station. Hoofdthema: eiwittransitie. Oftewel: hoe kunnen we met andere eiwitten dan alleen van vlees,...
Lees meer