Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Terugblik Werkplaats Circulaire Voedselketens

Woensdag 15 december 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

In 2021 is de Werkplaats Circulaire Voedselketens gestart – voortbouwend op eerdere activiteiten op het gebied van voedselverspilling. We kijken terug op een goed, maar ook roerig, jaar.  Impact corona De corona-maatregelen hebben grote impact in de voedselketen. De horeca wordt hard geraakt, in de zorginstellingen is het alle hands...

Lees meer

Vooruitblik Circulaire Voedselketens

Woensdag 15 december 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Vooruitblik 2022 Ketenprojecten als mini living labs. In 2022 bouwen we met ondernemers, onderwijs en overheden verder aan de genoemde ketenprojecten. Deze keten-initiatieven groeien bij voorkeur uit tot mini living labs waar we samen onderzoek doen en dingen uitproberen, waar we samen nieuwe circulaire business cases ontwikkelen en waarvan we...

Lees meer

Experiment: bewust kiezen voor plantaardige voeding

Vrijdag 03 december 2021 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Een artikel uit het online magazine Groei #8 van Regio Foodvalley . Bekijk het hele magazine hier . Vernieuwend experiment in zes supermarkten Regio Foodvalley. In de transitie naar minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten in onze voeding, speelt de consument een belangrijke rol. Maar hoe stimuleer je mensen tot...

Lees meer

Ondernemersvraagstukken gekoppeld aan Aeres MBO Ede

Dinsdag 30 november 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Onderwijs We hebben 4 ondernemersvraagstukken uit regio Foodvalley kunnen koppelen aan deelnemende teams van Aeres MBO Ede in het kader van de nieuwe ronde landelijke MBO-challenge voedselverspilling die loopt van oktober 2021 tot en met februari 2022. Dit vanuit de de agro-hoek, uit de bakkerij-wereld en uit horeca binnensteden. De...

Lees meer

Jongeren bereiden de gezondste en lekkerste Ideale Burgers op Youth World Food Day

Woensdag 27 oktober 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op 16 oktober was het weer Wereld Voedseldag. Sinds 9 jaar wordt op die dag ook de Youth World Food Day gehouden. Dit jaar in Ede, op het terrein van het World Food Centre, naast het NS-station. Hoofdthema: eiwittransitie. Oftewel: hoe kunnen we met andere eiwitten dan alleen van vlees,...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven