Arnhem – Sinaasappelschillen, rode koolharten, witlofbladeren, zaadlijsten van tomaten. Afval? Je kunt het zo gek niet bedenken, of er valt wel iets lekkers van te maken volgens fermentatiespecialist Erik Munneke, chef bij Smaakpark. MBO-studenten van de koksopleiding van Rijn IJssel experimenteren tijdens een masterclass hoe je restafval om kunt toveren...
Lees meerIn het kader van de Week van de Circulaire economie, wordt er op 8 februari 2022 op de Horeca- en Bakkerijvakschool Rijn IJssel (Wageningen en Arnhem) een masterclass ‘Werken met Restvoedsel/Fermenteren’ georganiseerd. Deze zal plaatsvinden in Arnhem, waar de topkoks hun opleiding krijgen. Deze masterclass is opgezet in het kader...
Lees meerKunnen we een betaalbaar, biodiversiteit sparend, fossiele mest-vrij en toch voor iedereen voedselzeker landbouwsysteem maken? Zowel Brusselse als Haagse beleidsmakers stellen boeren, de levensmiddelenindustrie en de detailhandel voor die uitdaging. In een serie van 7 artikelen onderzoeken agrobioloog Henk Breman en melkveehouderszoon Jeroen van Buuren de geschiedenis van de mens...
Lees meerBinnen het Voortgezet Onderwijs, MBO en HBO is volop aandacht voor het thema Voedselverspilling. Het ligt dichtbij de belevingswereld van de studenten. Het gaat immers over keuzes die je thuis en op school maakt, waar je zelf invloed op hebt. Jouw keuzes doen ertoe! In diverse opleidingen wordt inmiddels ook...
Lees meerBedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of reduceren en reststromen optimaal te verwaarden. Experts kunnen advies- en onderzoeksprojecten uitvoeren, een business case...
Lees meer