Op 17 mei zijn tijdens de Floriade Expo in Almere de winnaars bekend gemaakt van het Technasiumproject 'Stop Voedselverspilling'. Zo’n 370 VWO-3 leerlingen van vijf Nederlandse Technasia* deden dit jaar mee aan dit initiatief. Zij kregen de opdracht om een oplossing te ontwikkelen tegen het weggooien van voedsel. Dat is...
Lees meerMeer plantaardig en minder verspillen 10 organisaties van start met Gelderland van Morgen In april zijn de eerste 10 organisaties in de horeca, catering, zorg en retail gestart met het programma Gelderland van Morgen en inmiddels staan de volgende 15 á 20 klaar om te starten. Uit Regio Foodvalley doen...
Lees meerBent of kent u die creatieve food ondernemer die in een pop-up store gezond en lokaal voedsel op het station Ede-Wageningen wil aanbieden aan reizigers en passanten? Lees dan verder. Vindt u ook dat het makkelijker moet worden om te kiezen voor gezond en duurzaam eten? En wilt u daar...
Lees meerOp naar de landelijke Finale van 21 april 2022! Ze zijn er in oktober 2021 al mee begonnen: vijf eerste- en tweedejaars studententeams van het Aeres MBO Ede hebben onder leiding van Food-docent Malou Gerbrands gedurende vijf maanden wekelijks gewerkt aan een onderzoeksopdracht voor de MBO-challenge Voedselverspilling. De MBO-challenge is...
Lees meerSteeds meer opleidingen doen het en het blijkt een gouden greep: docenten en studenten organiseren gezamenlijke inspiratiesessies over toekomstbestendig onderwijs met partners uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid. Wat is het en hoe bereidt de school zich hierop voor? Wie wil daar nou niet aan meewerken? MBO Horeca...
Lees meer