Steeds meer opleidingen doen het en het blijkt een gouden greep: docenten en studenten organiseren gezamenlijke inspiratiesessies over toekomstbestendig onderwijs met partners uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid. Wat is het en hoe bereidt de school zich hierop voor? Wie wil daar nou niet aan meewerken? MBO Horeca...
Lees meerResultaten onderzoeksstage. Op 8 februari presenteerde student Loris Monasso in het Stadsmuseum in Rhenen de resultaten van zijn onderzoeksstage over mogelijke oplossingen voor voedselafval in de binnenstad van Rhenen. Tijdens het overleg met winkeliers/ horecaondernemers uit de binnenstad van Rhenen, gemeente Rhenen, Rhenen Stad en de Werkplaats Circulaire Voedselketens bespraken...
Lees meerArnhem – Sinaasappelschillen, rode koolharten, witlofbladeren, zaadlijsten van tomaten. Afval? Je kunt het zo gek niet bedenken, of er valt wel iets lekkers van te maken volgens fermentatiespecialist Erik Munneke, chef bij Smaakpark. MBO-studenten van de koksopleiding van Rijn IJssel experimenteren tijdens een masterclass hoe je restafval om kunt toveren...
Lees meerIn het kader van de Week van de Circulaire economie, wordt er op 8 februari 2022 op de Horeca- en Bakkerijvakschool Rijn IJssel (Wageningen en Arnhem) een masterclass ‘Werken met Restvoedsel/Fermenteren’ georganiseerd. Deze zal plaatsvinden in Arnhem, waar de topkoks hun opleiding krijgen. Deze masterclass is opgezet in het kader...
Lees meerKunnen we een betaalbaar, biodiversiteit sparend, fossiele mest-vrij en toch voor iedereen voedselzeker landbouwsysteem maken? Zowel Brusselse als Haagse beleidsmakers stellen boeren, de levensmiddelenindustrie en de detailhandel voor die uitdaging. In een serie van 7 artikelen onderzoeken agrobioloog Henk Breman en melkveehouderszoon Jeroen van Buuren de geschiedenis van de mens...
Lees meer