Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

MBO-challenge Voedselverspilling: welke oplossingen hebben de studenten Aeres Ede bedacht voor de regionale opdrachtgevers?

Woensdag 30 maart 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op naar de landelijke Finale van 21 april 2022! Ze zijn er in oktober 2021 al mee begonnen: vijf eerste- en tweedejaars studententeams van het Aeres MBO Ede hebben onder leiding van Food-docent Malou Gerbrands gedurende vijf maanden wekelijks gewerkt aan een onderzoeksopdracht voor de MBO-challenge Voedselverspilling. De MBO-challenge is...

Lees meer

Samen werken aan toekomstbestendig onderwijs

Woensdag 23 februari 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Steeds meer opleidingen doen het en het blijkt een gouden greep: docenten en studenten organiseren gezamenlijke inspiratiesessies over toekomstbestendig onderwijs met partners uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid.  Wat is het en hoe bereidt de school zich hierop voor? Wie wil daar nou niet aan meewerken? MBO Horeca...

Lees meer

Onderzoek naar knelpunten en mogelijke oplossingen voor voedselafval in binnenstad Rhenen

Woensdag 23 februari 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Resultaten onderzoeksstage.  Op 8 februari presenteerde student Loris Monasso in het Stadsmuseum in Rhenen de resultaten van zijn onderzoeksstage over mogelijke oplossingen voor voedselafval in de binnenstad van Rhenen. Tijdens het overleg met winkeliers/ horecaondernemers uit de binnenstad van Rhenen, gemeente Rhenen, Rhenen Stad en de Werkplaats Circulaire Voedselketens bespraken...

Lees meer

Masterclass 'No Waste': restafval omtoveren tot lekkere smaakmakers

Woensdag 09 februari 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Arnhem – Sinaasappelschillen, rode koolharten, witlofbladeren, zaadlijsten van tomaten. Afval? Je kunt het zo gek niet bedenken, of er valt wel iets lekkers van te maken volgens fermentatiespecialist Erik Munneke, chef bij Smaakpark. MBO-studenten van de koksopleiding van Rijn IJssel experimenteren tijdens een masterclass hoe je restafval om kunt toveren...

Lees meer

Masterclass ‘Werken met Restvoedsel/Fermenteren’

Woensdag 26 januari 2022 Community of Practice Circulaire Voedselketens

In het kader van de Week van de Circulaire economie, wordt er op 8 februari 2022 op de Horeca- en Bakkerijvakschool Rijn IJssel (Wageningen en Arnhem) een masterclass ‘Werken met Restvoedsel/Fermenteren’ georganiseerd. Deze zal plaatsvinden in Arnhem, waar de topkoks hun opleiding krijgen. Deze masterclass is opgezet in het kader...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven