Op 16 oktober was het weer Wereld Voedseldag. Sinds 9 jaar wordt op die dag ook de Youth World Food Day gehouden. Dit jaar in Ede, op het terrein van het World Food Centre, naast het NS-station. Hoofdthema: eiwittransitie. Oftewel: hoe kunnen we met andere eiwitten dan alleen van vlees,...
Lees meerOp donderdagavond 14 oktober was er eindelijk weer een fysieke bijeenkomst van de Werkplaats Circulaire Voedselketens in Regio Foodvalley. We waren te gast bij Sebastiaan Hetterschijt van Bakkersgrondstof in Wageningen. Vanaf 19:30 uur werden alle aanwezigen welkom geheten in het Nederlands Bakkerij Centrum. Met Bakkersgrondstof en De Groenerie stonden deze...
Lees meerOp 8 oktober waren wij aanwezig op de derde editie van The Future of Us - The New world! Vanuit de Industrial Studios op Industriepark Kleefse Waard genoten de bezoekers online mee van een uitgebreid en dynamisch programma en konden ze elkaar ontmoeten in het netwerkplatform. Onderdeel Living Lab Carolien...
Lees meerOp zaterdag 16 oktober is het Youth World Food Festival! Hét festival voor en door jongeren waar we elkaars visie op de wereld, voedselketens en innovatieve ideeën delen. Met elkaar kunnen we impact maken en zoeken we samen naar oplossingen voor de uitdagingen van vandaag. Jullie zijn de toekomstmakers! De...
Lees meerIn Nijkerk kregen de leerlingen van VMBO Aeres samen met hun docent Food Mark Reurink een masterclass in koken met restjes van chefkok Christian Weij van Smaakpark Ede. In de Verspillingsvrije Week, van 7 tot en met 13 september 2021, wordt extra aandacht besteed aan het tegengaan van voedselverspilling. Regio...
Lees meer