Wij maken het rond
Partner worden

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Masterclass ‘Werken met restvoedsel’ voor studenten Het Perron

Maandag 11 maart 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op maandag 11 maart volgden eerste- en tweedejaars studenten van de mbo-koksopleiding van Het Perron (Veenendaal) de masterclass ‘Werken met restvoedsel’, onder leiding van chef-kok Paula Middendorp en docent Erwin Stapel. Wethouder Marco Verloop, die als bestuurder verantwoordelijk is voor het thema Circulaire Economie in Regio Foodvalley, was hierbij aanwezig....

Lees meer

Alberto’s Italian gebruikt slimme weegschaal om minder voedsel te verspillen

Donderdag 18 januari 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Alberto’s Italian in Barneveld, partner van cateringplatform Zakelijk Bezorgd, is de tweede locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. Orbisk is een weeg- en camerasysteem om inzicht te krijgen in voedselreststromen. Het slimme weegsysteem wordt ingezet bij professionele keukens om voedselverspilling terug te dringen. De gemeenten...

Lees meer

Vakschool Wageningen start met slimme weegschaal om voedselverspilling tegen te gaan

Vrijdag 12 januari 2024 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Rijn IJssel Vakschool Wageningen heeft een Orbisk weegschaal in gebruik genomen. De vakschool is daarmee de eerste locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. Orbisk is een weeg- en camerasysteem om inzicht te krijgen in voedselreststromen. Het slimme weegsysteem wordt ingezet bij professionele keukens om voedselverspilling...

Lees meer

Terugblik Circulair Café Nieuwjaarseditie - Bakkersgrondstof

Vrijdag 12 januari 2024 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Op 10 januari vond het eerste Circulair Café van 2024 plaats. Onze locatie voor deze bijeenkomst was niemand minder dan Bakkersgrondstof in Wageningen, waar brood een tweede kans krijgt. Sebastiaan Hetterschijt nam ons mee op een boeiende reis door de wereld van hergebruikt brood en onthulde waarom dit niet alleen...

Lees meer

Terugblik: CoP Circulaire Voedselketens bij Remeker

Woensdag 06 december 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op donderdag 30 november vond een zeer geslaagde bijeenkomst plaats van de Community of Practice Circulaire Voedselketens . Met ruim 30 mensen waren we te gast bij kaasboerderij Remeker in Lunteren. Combinatie met Inspiratiesessie Voedseleducatie Voorafgaand aan de Community of Practice vond in de ochtend een bijeenkomst plaats over voedseleducatie...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven