Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Terugblik week circulaire economie 2024

Vrijdag 22 maart 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Van 11 t/m 15 maart 2024 vond de Week van de Circulaire Economie plaats, waarin tal van activiteiten en bijeenkomsten werden georganiseerd om bewustzijn te vergroten over circulair ondernemen en duurzaamheid. We hebben deze week onder andere belicht met diverse artikelen en online bijeenkomsten, gericht op het tegengaan van voedselverspilling....

Lees meer

Masterclass ‘Werken met Restvoedsel’ voor leerlingen MBO De Meerwaarde in Barneveld

Vrijdag 15 maart 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Living Lab Regio Foodvalley Circulair was vandaag in de Week van de Circulaire Economie bij MBO De Meerwaarde in Barneveld. Hier hebben we gewerkt met restvoedsel onder leiding van chef-kok Giel Dons (Dons Catering) uit Wageningen. Dit voedsel kwam niet alleen van een stadsvoedseltuin en een lokale bakker, maar ook...

Lees meer

Masterclass: ‘Werken met restvoedsel’ voor leerlingen van Pantarijn MHV en Pantarijn PRO

Donderdag 14 maart 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Wageningse leerlingen van Pantarijn MHV en Pantarijn PRO maken heerlijke gerechten met restvoedsel Het is de Week van de Circulaire Economie en in Regio Foodvalley doen veel scholen mee aan de masterclasses ‘Werken met Restvoedsel’. Deze masterclasses worden aangeboden om jongeren bewust te maken op al het voedsel dat wij...

Lees meer

Masterclass ‘Werken met restvoedsel’ voor studenten Het Perron

Maandag 11 maart 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op maandag 11 maart volgden eerste- en tweedejaars studenten van de mbo-koksopleiding van Het Perron (Veenendaal) de masterclass ‘Werken met restvoedsel’, onder leiding van chef-kok Paula Middendorp en docent Erwin Stapel. Wethouder Marco Verloop, die als bestuurder verantwoordelijk is voor het thema Circulaire Economie in Regio Foodvalley, was hierbij aanwezig....

Lees meer

Alberto’s Italian gebruikt slimme weegschaal om minder voedsel te verspillen

Donderdag 18 januari 2024 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Alberto’s Italian in Barneveld, partner van cateringplatform Zakelijk Bezorgd, is de tweede locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. Orbisk is een weeg- en camerasysteem om inzicht te krijgen in voedselreststromen. Het slimme weegsysteem wordt ingezet bij professionele keukens om voedselverspilling terug te dringen. De gemeenten...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven