Op woensdag 19 maart volgden derdejaars leerlingen Zorg & Welzijn van VMBO De Meerwaarde een inspirerende masterclass ‘Werken met restvoedsel’. Onder leiding van chef-kok Giel Dons leerden zij handige technieken om met overgebleven ingrediënten smaakvolle en voedzame gerechten te kunnen bereiden. Wethouder Wim Oosterwijk (Barneveld) was hierbij aanwezig om het...
Lees meerOp maandag 17 maart trapten mbo-studenten en vmbo-leerlingen van Het Perron de Week van de Circulaire Economie af met een bijzondere masterclass ‘Werken met restvoedsel’. Onder leiding van chef-kok Paula Middendorp gingen zo’n veertien derdejaars studenten van de koksopleiding en vier leerlingen van het vmbo aan de slag met voedselrestanten...
Lees meerMet koks en restvoedsel uit onze regio In de week van de Circulaire Economie, zijn er weer diverse activiteiten voor het voortgezet- en mbo- en hbo-onderwijs. Inmiddels is het een goede gewoonte geworden binnen het Living Lab Circulair/Regio Foodvalley om masterclasses aan te bieden aan het onderwijs. De activiteiten worden...
Lees meerTerugblik ‘open’ CoP-bijeenkomst over het faciliteren van circulaire voedselketens Op 5 februari waren we met 26 deelnemers bij elkaar in de Stingerbol in Ede. Deze bol werd voorheen gebruikt voor militaire trainingen en doet tegenwoordig dienst als plek voor ontmoeting, kunst en theater, vaak rond het thema voedsel. Opgave is...
Lees meer14 april bijeenkomst gemeenten Verminderen van voedselverspilling kan direct bijdragen aan het behalen van duurzame, economische en sociale doelen van jouw gemeente. Veel gemeenten onderschatten de impact van voedselverspilling of weten niet hoe ze hieraan kunnen werken. Samen Tegen Voedselverspilling helpt gemeenten op weg, onder meer met speciaal ontwikkelde praktische...
Lees meer