Na het succes van de eerste landelijke HBO-challenge Zero Food Waste in 2022-2023, met deelname van 6 scholen en 100 studenten, zal deze landelijke challenge ook in 2023-2024 worden georganiseerd. De start is in de Verspillingsvrije Week, 11 t/m 17 september 2023. Living Lab Circulair in Regio Foodvalley draagt hieraan...
Lees meerOp maandag 17 april was een bijeenkomst met de voedsel-partners van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair. De ondernemers uit de voedselketen die op 9 februari (opnieuw) partner zijn geworden van het Living Lab kwamen bijeen bij De Groenerie om samen de agenda te bepalen voor de komende periode. Doel...
Lees meerTechnasium leerlingen bedenken en ontwerpen acties om voedselverspilling tegen te gaan: Stop Voedselverspilling! Op vrijdag 14 april werden op de Campus van Wageningen University & Research de winnaars bekendgemaakt van het Technasiumproject 'Stop Voedselverspilling'. In deze vierde editie deden ongeveer 260 derdejaars havo en vwo-leerlingen van vijf Nederlandse Technasia mee....
Lees meerOp 22 februari ’23 heeft kok en cateraar Paula Middendorp uit Wageningen een masterclass verzorgd voor studenten van MBO Het Perron in Veenendaal. Aangeboden door Living Lab Circulair/regio Foodvalley. Zo’n 20 studenten van de Koksopleiding en van de opleiding Zorg & Welzijn hebben kennis kunnen maken met wat je allemaal...
Lees meerSilke van Helvoirt – student Food Innovation bij HAS green academy – heeft de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge gewonnen met haar project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord...
Lees meer