Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Ambities circulaire voedselketens voor de komende periode

Woensdag 26 april 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op maandag 17 april was een bijeenkomst met de voedsel-partners van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair. De ondernemers uit de voedselketen die op 9 februari (opnieuw) partner zijn geworden van het Living Lab kwamen bijeen bij De Groenerie om samen de agenda te bepalen voor de komende periode. Doel...

Lees meer

Technasiumproject: “Wat kun jij doen tegen voedselverspilling?”

Woensdag 26 april 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Technasium leerlingen bedenken en ontwerpen acties om voedselverspilling tegen te gaan: Stop Voedselverspilling! Op vrijdag 14 april werden op de Campus van Wageningen University & Research de winnaars bekendgemaakt van het Technasiumproject 'Stop Voedselverspilling'. In deze vierde editie deden ongeveer 260 derdejaars havo en vwo-leerlingen van vijf Nederlandse Technasia mee....

Lees meer

Masterclass Voedselverspilling - ‘Gered’ voedsel wordt trendy lunchbuffet

Donderdag 23 februari 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op 22 februari ’23 heeft kok en cateraar Paula Middendorp uit Wageningen een masterclass verzorgd voor studenten van MBO Het Perron in Veenendaal. Aangeboden door Living Lab Circulair/regio Foodvalley.  Zo’n 20 studenten van de Koksopleiding en van de opleiding Zorg & Welzijn hebben kennis kunnen maken met wat je allemaal...

Lees meer

'Get Saucy' winnaar van eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge

Vrijdag 17 februari 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Silke van Helvoirt – student Food Innovation bij HAS green academy – heeft de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge gewonnen met haar project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord...

Lees meer

Menukaart voor horeca met manieren om voedselverspilling te beperken

Woensdag 25 januari 2023 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Vijf studenten van de opleiding Innovatieve Bedrijfskunde van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) zijn in het najaar aan de slag geweest met de ontwikkeling van een menukaart met laagdrempelige tips en oplossingen om voedselverspilling te verlagen. Het doel van het onderzoek   was om voedselafval van horeca en andere winkeliers in...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven