Silke van Helvoirt – student Food Innovation bij HAS green academy – heeft de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge gewonnen met haar project Get Saucy. Dit is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken met als doel meer broccolistronken en -bladeren op het bord...
Lees meerVijf studenten van de opleiding Innovatieve Bedrijfskunde van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) zijn in het najaar aan de slag geweest met de ontwikkeling van een menukaart met laagdrempelige tips en oplossingen om voedselverspilling te verlagen. Het doel van het onderzoek was om voedselafval van horeca en andere winkeliers in...
Lees meerOp 25 januari 2023 is het project ‘Herbruikbare en Retourneerbare Maaltijdverpakkingen’ gestart in Wageningen. Op initiatief van Rotary Club Wageningen (o.l.v. mevr. Lous van Vloten-Doting) is er een bijeenkomst voor horecaondernemers over dit thema georganiseerd. Met als doel: zo snel mogelijk het aantal wegwerpverpakkingen van afhaalmaaltijden en bekers van ‘take...
Lees meerHet bedrijf Bakkersgrondstof uit Wageningen, initiatief van onder andere Sebastiaan Hetterschijt, boekte begin januari succes in de landelijke media. NOS: “In Nederland worden dagelijks 700.000 broden te veel gebakken, die dan maar worden vermalen tot veevoer. Geen goede zaak, vinden drie bakkers. Zij begonnen daarom een bedrijf om van oud...
Lees meerZes studenten van Wageningen UR werkten in het najaar aan een onderzoek naar onderbelichte reststromen in Regio Foodvalley. We hadden hen gevraagd om beschikbare databases en onderzoeken te analyseren, interviews te houden bij grotere levensmiddelenbedrijven en de inzichten te vertalen naar adviezen voor Regio Foodvalley. Onze vraag was: zijn er...
Lees meer