Van 7 tot en met 13 september is de Verspillingsvrije Week! Regio Foodvalley heeft voor deze week 8 verspillingsvrije helden uitgelicht. Vandaag brengen wij graag Mark Mudde onder de aandacht. In zijn supermarkt wordt van alles gedaan om verspilling te voorkomen, van slim inkopen tot een samenwerking met Too Good...
Lees meerDoe jij dit jaar ook (weer) mee? Van 7 t/m 13 september 2021 is de Verspillingsvrije Week. Op Duurzame Dinsdag trappen we af. Hopelijk heb jij er net zoveel zin in als wij! Want samen minder voedsel verspillen is goed voor het klimaat en je portemonnee. Voedselverspilling tegengaan kan natuurlijk...
Lees meerRegio Foodvalley #connect Vanuit Regio Foodvalley is op 1 december 2020 de Strategische Agenda 2020-2025 vastgesteld door partners uit de overheid, ondernemers en onderwijs. Regio Foodvalley heeft de ambitie om in 2030 een topregio te zijn op het gebied van landbouw en voeding. Een regio waar mensen aantoonbaar gezonder zijn,...
Lees meerBedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of reduceren en reststromen optimaal te verwaarden. Er kan alleen nog een voucher worden ingezet voor...
Lees meerVoedselafval in binnensteden: veel winst te behalen door bundeling en samenwerking Onderzoek door studenten Wageningen UR 18 studenten van Wageningen UR deden onderzoek naar oplossingen voor voedsel-afval bij kleine ondernemers in binnensteden van Barneveld, Rhenen, Wageningen en Ede. Zij interviewden in totaal maar liefst 150 ondernemers en zo’n 460 consumenten....
Lees meer