Dertig mbo-studententeams uit heel Nederland hebben gewerkt aan oplossingen om voedselverspilling te verminderen. Op donderdag 22 april 2021 was het zover, de eindstrijd in de finale. Zeven studententeams van Aeres MBO Ede bereikten deze finale. De studenten hebben heel praktisch gewerkt aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en organisaties. Ze zochten toepasbare...
Lees meerStudenten van de Wageningen Universiteit & Research hebben onderzoek gedaan naar voedselverspilling in de zorg in Regio Foodvalley. In zorginstellingen vinden verliezen plaats van voedsel. Hoewel in diverse zorginstellingen al succesvolle projecten plaatsvinden die verspilling reduceren, is er nog een flinke winst te behalen. Eén van de redenen voor het...
Lees meerNa de mooie resultaten van afgelopen jaar zijn een aantal Technasia leerlingen weer gestart met een O&O pilot project rondom Voedselverspilling. Een initiatief van Wageningen Universiteit & Research (WUR) en Regio Foodvalley, dat vorig jaar voor het eerst werd gestart. Dit jaar wordt er een vervolg gegeven op het project,...
Lees meerOp 24 maart vierden Marjel Neefjes van 'schapenherders Grebbeveld Schapen &Zo' (Bennekom) en Giel Dons van 'pickle shop Wat in ‘t Vat Zit' (Wageningen) de oprichting van 'StreekWaar'. Zij zijn de kersverse bestuursleden van deze vereniging van zo’n 40 duurzame boeren, tuinders en andere voedselmakers uit de regio. Ook Angelien...
Lees meerWerkplaats Voedselverspilling op 19 november 2020 met onderwijs en ondernemers levert kennis én mooie matches op Op 19 november 2020 vond de Werkplaats Voedselverspilling plaats, onderdeel van de Living Lab Day van Regio Foodvalley Circulair. Deze bijeenkomst ging over voedselverspilling als thema binnen het onderwijs. De deelnemers – diverse onderwijsinstellingen,...
Lees meer