Werkplaats Voedselverspilling op 19 november 2020 met onderwijs en ondernemers levert kennis én mooie matches op Op 19 november 2020 vond de Werkplaats Voedselverspilling plaats, onderdeel van de Living Lab Day van Regio Foodvalley Circulair. Deze bijeenkomst ging over voedselverspilling als thema binnen het onderwijs. De deelnemers – diverse onderwijsinstellingen,...
Lees meerAfgelopen donderdag hebben we een geweldige online bijeenkomst rondom circulaire economie in de Regio Foodvalley gehad. Met de inspiratie die Jan Jonker bood, de inhoudelijke sessies rondom Industrie, Voedselverspilling, Circulair voor Beginners en Bouw en alle ontmoetingen hebben we een rijke oogst binnengehaald. We bedanken iedereen die (virtueel) aanwezig was....
Lees meerInterview met Marieke van Goor : Het onderwerp food en voedselverspilling is iets waar Marieke van Goor zich dagelijks mee bezighoudt. Zowel tijdens haar werk bij de gemeente Ede als privé. Voeding met een kleine voedselafdruk kan overal bereikt worden.
Lees meerSamen sterk tegen voedselverspilling Met ruim 3.500 ondernemingen en 1,7 miljoen gebruikers heeft Too Good To Go in Nederland veel bereikt om voedselverspilling tegen te gaan. Een van de aangesloten ondernemers is Echte Bakker van der Veer uit Barneveld en Ede. De Too Good To Go app heeft al veel...
Lees meerDoor vers ingevroren brood te verkopen in een supermarkt is de verspilling van oud brood met ongeveer zestig procent te verminderen.
Lees meer