Doet jouw bedrijf of school ook mee? Deze challenge zal in het schooljaar 2021 – 2022 voor de 3 e keer uitgevoerd worden. Studententeams van MBO-opleidingen uit heel Nederland gaan aan de slag met onderzoeksvragen/opdrachten uit het bedrijfsleven. Alle opdrachten zijn gerelateerd aan het zoeken naar oplossingen voor het teveel...
Lees meerOp maandag 14 juni organiseerden Regio Foodvalley Circulair in samenwerking met Jong Leren Eten Gelderland/Utrecht de Werkplaats Voedselverspilling Onderwijs. De werkplaats werd georganiseerd voor scholen, gemeenten, ondernemers en andere geïnteresseerden die aan de slag zijn of willen met voedselverspilling in het onderwijs. De Werkplaats trok flinke belangstelling, er waren 40...
Lees meerEen groep van 18 studenten van Wageningen UR doet op dit moment onderzoek naar oplossingen voor voedsel-afval bij kleine ondernemers in binnensteden van Barneveld, Rhenen, Wageningen en Ede. Dit is onderdeel van de Werkplaats Circulaire Voedselketens van Living Lab Regio Foodvalley Circulair en diverse andere projecten in Regio Foodvalley. In...
Lees meerVoedselverspilling, zonde! Op 21 mei heeft de finale van de 'Challenge Voedselverspilling' van de Aeres-scholengroep plaats gevonden. Aeres biedt van VMBO tot HBO ‘groen onderwijs’ aan in allerlei vormen en maten. De thema’s voedsel, voedselproductie, productontwikkeling, handel én consumptie krijgen daarbij veel aandacht. Dit schooljaar (2020 – 2021) staat het...
Lees meerTussen februari en juli wordt in opdracht van het Living Lab een opdracht uitgevoerd door studenten van de CHE. Vier derdejaars bedrijfseconomie studenten voeren voor hun profielopdracht een onderzoek uit naar het thema bedrijfsafval. Het Living Lab treedt daarbij op als opdrachtgever en heeft deze vier studenten gevraagd om advies...
Lees meer