Covid-19 stelt ons allemaal voor uitdagingen. Juist nu de beweging naar circulariteit versnellen lijkt spannend, maar is volgens het Living Lab Regio Foodvalley de enige goede weg naar de toekomst. Daarom blijven wij volop in beweging. Bewegen we mee met ondernemers, overheid en onderwijs. Willen we in het netwerk aanwezig...
Lees meerZaterdag 27 juni is uitgeroepen tot Nationale Aardappelbergdag om aandacht te vragen voor al het voedsel wat in de Corona-tijd overblijft. Aardappels staan daar symbool voor want de schuren van de Nederlandse aardappeltelers en verwerkers liggen de laatste maanden afgeladen vol. Door het coronavirus viel de verkoop van de aardappelen...
Lees meerHardeveld werkplek-en projectinrichting en Crown Slim Werken maken het mogelijk Het circulair gebruik van kantoren of werkplekken heeft de aandacht van bedrijven en instellingen in de regio. Maar wat zijn de mogelijkheden op dit gebied? We vroegen het aan Mark Teerling die flexibele kantoorruimtes verhuurt en aan Bas van Hardeveld...
Lees meerVandaag starten 300 VWO-onderbouwleerlingen van 5 verschillende technasiumscholen in Midden-Nederland met een nieuw project voor het vak Onderzoek & Ontwerpen. Deze staat voor het eerst geheel in het teken van het tegengaan van Voedselverspilling in hun omgeving. Het is uniek voor Nederland dat zoveel leerlingen voor hun opleiding tegelijk aan...
Lees meerDoor Suzan Klein Gebbink, trekker Werkplaats tegen Voedselverspilling Voedselverliezen zijn er op veel plekken in de keten. Verschillende ketenpartijen in Regio Foodvalley starten samen met Wageningen UR een zelf-monitoring om hun verspilling aan te pakken en daarmee kosten en CO2-uitstoot te reduceren. Dit start na de lastige periode die we...
Lees meer