Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Dynamische schap prijzen verminderen voedselverspilling

Dinsdag 11 mei 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

De startup Wasteless heeft een slim concept bedacht: dynamische schap prijzen die voedselverspilling verminderd in supermarkten. Hoe dichterbij de vervaldatum, hoe lager de prijs, zodat klanten gemakkelijker producten kopen die binnenkort vervallen. Het bedrijf ontwikkelde een zelflerend algoritme dat voortdurent de beste prijs ten opzichte van de houdbaarheidsdatum bepaalt. De...

Lees meer

Duurzaam voedsel verbindt De Nude

Woensdag 05 mei 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

In de zomer van 2020 heeft Greendish, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, Buurtbedrijf NuDe Toekomst en de Gemeente Wageningen, een pilot gestart in de wij De Nude in Wageningen.  De pilot heeft als doel een gezonde en duurzame voedselomgeving met daarbij een wijkgerichte aanpak. Hiermee willen zij een...

Lees meer

75% van catering- en horecamedewerkers wil voedselaanbod gezonder en duurzamer maken

Woensdag 05 mei 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Uit onderzoek onder de klanten van Greendish blijkt dat zij gemotiveerd zijn om zich bezig te houden met het gezonder en duurzamer maken van het voedselaanbod.  Bij 132 medewerkers van bedrijfsrestaurants en cateraars van verschillende organisaties heeft Greendish een vragenlijst afgenomen over de intentie die zij hebben om hun voedselaanbod...

Lees meer

Aeres MBO Ede in landelijke finale MBO-challenge voedselverspilling

Donderdag 29 april 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Dertig mbo-studententeams uit heel Nederland hebben gewerkt aan oplossingen om voedselverspilling te verminderen. Op donderdag 22 april 2021 was het zover, de eindstrijd in de finale. Zeven studententeams van Aeres MBO Ede bereikten deze finale. De studenten hebben heel praktisch gewerkt aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en organisaties. Ze zochten toepasbare...

Lees meer

Studenten WUR - Onderzoek voedselverspilling in de zorg

Woensdag 28 april 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Studenten van de Wageningen Universiteit & Research hebben onderzoek gedaan naar voedselverspilling in de zorg in Regio Foodvalley.  In zorginstellingen vinden verliezen plaats van voedsel. Hoewel in diverse zorginstellingen al succesvolle projecten plaatsvinden die verspilling reduceren, is er nog een flinke winst te behalen. Eén van de redenen voor het...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2025 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven