Voedselverspilling, zonde! Op 21 mei heeft de finale van de 'Challenge Voedselverspilling' van de Aeres-scholengroep plaats gevonden. Aeres biedt van VMBO tot HBO ‘groen onderwijs’ aan in allerlei vormen en maten. De thema’s voedsel, voedselproductie, productontwikkeling, handel én consumptie krijgen daarbij veel aandacht. Dit schooljaar (2020 – 2021) staat het...
Lees meerTussen februari en juli wordt in opdracht van het Living Lab een opdracht uitgevoerd door studenten van de CHE. Vier derdejaars bedrijfseconomie studenten voeren voor hun profielopdracht een onderzoek uit naar het thema bedrijfsafval. Het Living Lab treedt daarbij op als opdrachtgever en heeft deze vier studenten gevraagd om advies...
Lees meerDe startup Wasteless heeft een slim concept bedacht: dynamische schap prijzen die voedselverspilling verminderd in supermarkten. Hoe dichterbij de vervaldatum, hoe lager de prijs, zodat klanten gemakkelijker producten kopen die binnenkort vervallen. Het bedrijf ontwikkelde een zelflerend algoritme dat voortdurent de beste prijs ten opzichte van de houdbaarheidsdatum bepaalt. De...
Lees meerIn de zomer van 2020 heeft Greendish, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, Buurtbedrijf NuDe Toekomst en de Gemeente Wageningen, een pilot gestart in de wij De Nude in Wageningen. De pilot heeft als doel een gezonde en duurzame voedselomgeving met daarbij een wijkgerichte aanpak. Hiermee willen zij een...
Lees meerUit onderzoek onder de klanten van Greendish blijkt dat zij gemotiveerd zijn om zich bezig te houden met het gezonder en duurzamer maken van het voedselaanbod. Bij 132 medewerkers van bedrijfsrestaurants en cateraars van verschillende organisaties heeft Greendish een vragenlijst afgenomen over de intentie die zij hebben om hun voedselaanbod...
Lees meer