Wij maken het rond
Partner worden

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

75% van catering- en horecamedewerkers wil voedselaanbod gezonder en duurzamer maken

Woensdag 05 mei 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Uit onderzoek onder de klanten van Greendish blijkt dat zij gemotiveerd zijn om zich bezig te houden met het gezonder en duurzamer maken van het voedselaanbod.  Bij 132 medewerkers van bedrijfsrestaurants en cateraars van verschillende organisaties heeft Greendish een vragenlijst afgenomen over de intentie die zij hebben om hun voedselaanbod...

Lees meer

Aeres MBO Ede in landelijke finale MBO-challenge voedselverspilling

Donderdag 29 april 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Dertig mbo-studententeams uit heel Nederland hebben gewerkt aan oplossingen om voedselverspilling te verminderen. Op donderdag 22 april 2021 was het zover, de eindstrijd in de finale. Zeven studententeams van Aeres MBO Ede bereikten deze finale. De studenten hebben heel praktisch gewerkt aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en organisaties. Ze zochten toepasbare...

Lees meer

Studenten WUR - Onderzoek voedselverspilling in de zorg

Woensdag 28 april 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Studenten van de Wageningen Universiteit & Research hebben onderzoek gedaan naar voedselverspilling in de zorg in Regio Foodvalley.  In zorginstellingen vinden verliezen plaats van voedsel. Hoewel in diverse zorginstellingen al succesvolle projecten plaatsvinden die verspilling reduceren, is er nog een flinke winst te behalen. Eén van de redenen voor het...

Lees meer

Vervolg onderzoek Technasia leerlingen tegen voedselverspilling

Woensdag 21 april 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Na de mooie resultaten van afgelopen jaar zijn een aantal Technasia leerlingen weer gestart met een O&O pilot project rondom Voedselverspilling. Een initiatief van Wageningen Universiteit & Research (WUR) en Regio Foodvalley, dat vorig jaar voor het eerst werd gestart. Dit jaar wordt er een vervolg gegeven op het project,...

Lees meer

Vereniging StreekWaar brengt duurzame producenten uit de regio samen

Woensdag 31 maart 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op 24 maart vierden Marjel Neefjes van 'schapenherders Grebbeveld Schapen &Zo' (Bennekom) en Giel Dons van 'pickle shop Wat in ‘t Vat Zit' (Wageningen) de oprichting van 'StreekWaar'. Zij zijn de kersverse bestuursleden van deze vereniging van zo’n 40 duurzame boeren, tuinders en andere voedselmakers uit de regio. Ook Angelien...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven