Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of reduceren en reststromen optimaal te verwaarden. Er kan alleen nog een voucher worden ingezet voor...
Lees meerVoedselafval in binnensteden: veel winst te behalen door bundeling en samenwerking Onderzoek door studenten Wageningen UR 18 studenten van Wageningen UR deden onderzoek naar oplossingen voor voedsel-afval bij kleine ondernemers in binnensteden van Barneveld, Rhenen, Wageningen en Ede. Zij interviewden in totaal maar liefst 150 ondernemers en zo’n 460 consumenten....
Lees meerBeschimmeld, uitgedroogd, muf, niet vers. Vooral om die redenen gooien we bergen brood weg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum naar voedsel- en broodverspilling. MVO Nederland stelt een oplossing voor. In opdracht van het Voedingscentrum vroeg Flycatcher 1.003 Nederlanders van 18 jaar en ouder naar hun weggooigedrag. Brood...
Lees meerOp donderdag 17 juni was de Werkplaats Circulaire Voedselketens. Ondernemers en intermediairs uit de gehele voedselketen namen deel; catering, vertegenwoordigers van het landbouwnetwerk in Regio Foodvalley, zorginstelling, maakbedrijven, gemeente en bijvoorbeeld Wageningen UR. We maakten onderling kennis en wisselden ideeën uit om in Regio Foodvalley samen verder te werken aan...
Lees meerDoet jouw bedrijf of school ook mee? Deze challenge zal in het schooljaar 2021 – 2022 voor de 3 e keer uitgevoerd worden. Studententeams van MBO-opleidingen uit heel Nederland gaan aan de slag met onderzoeksvragen/opdrachten uit het bedrijfsleven. Alle opdrachten zijn gerelateerd aan het zoeken naar oplossingen voor het teveel...
Lees meer