In de zomer van 2020 heeft Greendish, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, Buurtbedrijf NuDe Toekomst en de Gemeente Wageningen, een pilot gestart in de wij De Nude in Wageningen. De pilot heeft als doel een gezonde en duurzame voedselomgeving met daarbij een wijkgerichte aanpak. Hiermee willen zij een...
Lees meerUit onderzoek onder de klanten van Greendish blijkt dat zij gemotiveerd zijn om zich bezig te houden met het gezonder en duurzamer maken van het voedselaanbod. Bij 132 medewerkers van bedrijfsrestaurants en cateraars van verschillende organisaties heeft Greendish een vragenlijst afgenomen over de intentie die zij hebben om hun voedselaanbod...
Lees meerDertig mbo-studententeams uit heel Nederland hebben gewerkt aan oplossingen om voedselverspilling te verminderen. Op donderdag 22 april 2021 was het zover, de eindstrijd in de finale. Zeven studententeams van Aeres MBO Ede bereikten deze finale. De studenten hebben heel praktisch gewerkt aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en organisaties. Ze zochten toepasbare...
Lees meerStudenten van de Wageningen Universiteit & Research hebben onderzoek gedaan naar voedselverspilling in de zorg in Regio Foodvalley. In zorginstellingen vinden verliezen plaats van voedsel. Hoewel in diverse zorginstellingen al succesvolle projecten plaatsvinden die verspilling reduceren, is er nog een flinke winst te behalen. Eén van de redenen voor het...
Lees meerNa de mooie resultaten van afgelopen jaar zijn een aantal Technasia leerlingen weer gestart met een O&O pilot project rondom Voedselverspilling. Een initiatief van Wageningen Universiteit & Research (WUR) en Regio Foodvalley, dat vorig jaar voor het eerst werd gestart. Dit jaar wordt er een vervolg gegeven op het project,...
Lees meer