Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Spannende finale bij de schoolbrede aanpak 'Challenge Voedselverspilling' van Aeres-scholengroep

Woensdag 26 mei 2021 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Voedselverspilling, zonde! Op 21 mei heeft de finale van de 'Challenge Voedselverspilling' van de Aeres-scholengroep plaats gevonden. Aeres biedt van VMBO tot HBO ‘groen onderwijs’ aan in allerlei vormen en maten. De thema’s voedsel, voedselproductie, productontwikkeling, handel én consumptie krijgen daarbij veel aandacht. Dit schooljaar (2020 – 2021) staat het...

Lees meer

Studentenonderzoek naar bedrijfsafval

Dinsdag 25 mei 2021 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Tussen februari en juli wordt in opdracht van het Living Lab een opdracht uitgevoerd door studenten van de CHE. Vier derdejaars bedrijfseconomie studenten voeren voor hun profielopdracht een onderzoek uit naar het thema bedrijfsafval. Het Living Lab treedt daarbij op als opdrachtgever en heeft deze vier studenten gevraagd om advies...

Lees meer

Dynamische schap prijzen verminderen voedselverspilling

Dinsdag 11 mei 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

De startup Wasteless heeft een slim concept bedacht: dynamische schap prijzen die voedselverspilling verminderd in supermarkten. Hoe dichterbij de vervaldatum, hoe lager de prijs, zodat klanten gemakkelijker producten kopen die binnenkort vervallen. Het bedrijf ontwikkelde een zelflerend algoritme dat voortdurent de beste prijs ten opzichte van de houdbaarheidsdatum bepaalt. De...

Lees meer

Duurzaam voedsel verbindt De Nude

Woensdag 05 mei 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

In de zomer van 2020 heeft Greendish, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, Buurtbedrijf NuDe Toekomst en de Gemeente Wageningen, een pilot gestart in de wij De Nude in Wageningen.  De pilot heeft als doel een gezonde en duurzame voedselomgeving met daarbij een wijkgerichte aanpak. Hiermee willen zij een...

Lees meer

75% van catering- en horecamedewerkers wil voedselaanbod gezonder en duurzamer maken

Woensdag 05 mei 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Uit onderzoek onder de klanten van Greendish blijkt dat zij gemotiveerd zijn om zich bezig te houden met het gezonder en duurzamer maken van het voedselaanbod.  Bij 132 medewerkers van bedrijfsrestaurants en cateraars van verschillende organisaties heeft Greendish een vragenlijst afgenomen over de intentie die zij hebben om hun voedselaanbod...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven