Verspillingsvrije helden in het zonnetje

Gepubliceerd op woensdag 15 september 2021
Werkplaats Circulaire Voedselketens

Verspillingsvrije helden in het zonnetje

De afgelopen maand zette Regio Foodvalley al acht Verspillingsvrije Helden in het zonnetje. Acht professionals en ondernemers die zich in onze regio inzetten om producten te redden van de kliko. Zij deelden hun verhalen en handige verspillingsvrije tips. Zo kwam boer Roel van Dijk aan het woord: zijn koeien worden gevoed met oud brood en fruit en hij werkt aan meer lokale compostering van oud voedsel. Timo Kruft zet zich met zijn Teka Groep in tegen voedselverspilling tijdens evenementen. Chefkok Christian Weij legt uit hoe hij verspilling tegengaat met fermenteren en ook hoe je hier zelf mee aan de slag gaat. Hier vind je alle verhalen van de helden. Door hun verhalen te delen hopen de verspillingsvrije helden dat ze ondernemers en consumenten inspireren en stimuleren om zorgvuldiger om te gaan met voedsel.

Lees hun verhalen en verspillingsvrije tips!

In zijn supermarkt wordt van alles gedaan om verspilling te voorkomen, van slim inkopen tot een samenwerking met Too Good To Go en de Voedselbank en het verzamelen van sinaasappelschillen voor afwasmiddel.

TeKa Groep doet veel om verspilling tijdens evenementen te voorkomen, waaronder efficiënt, lokaal en seizoensgebonden inkopen en het monitoren en goed scheiden van resten.

Altijd op zoek naar creatieve manieren om voedselafval toch te gebruiken en mensen daarin te inspireren. Fermenteren is daarbij het toverwoord.

De koeien van Het Binnenveld worden nu al gevoed met oud brood en fruit en de rest van het oude voedsel wordt gecomposteerd. Roel wil zo’n compostering ook op andere plekken opbouwen, zoals bij het ziekenhuis.

Zijn onderneming Zakelijkbezorgd.nl is een bestelplatform voor duurzaam geproduceerde catering. Gerechten worden altijd binnen een straal van 10 km en zo duurzaam mogelijk geproduceerd met eerlijke ingrediënten.

Bij Smaakidee wordt zonder pakjes en zakjes gekookt en worden resten ingevroren of ingemaakt. In hun winkel verkopen ze producten gemaakt van die resten. En Harold geeft kookcolleges gericht op vers en verspillingsvrij koken.

Alles wat je bij Judith koopt of eet is duurzaam geproduceerd, met minimale verspilling. Van gerechten met 'oud' brood van de bakker of imperfecte groenten tot een samenwerking met Freeze4Ease.

K-Fresh produceert verse, voorgesneden AGF-producten. Dominick probeert met slimme inkoop en logistiek de houdbaarheid voor de (thuis)kok zoveel mogelijk te verlengen.

 Meer informatie

Werkplaats Circulaire Voedselketens

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2022 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven