Beschimmeld, uitgedroogd, muf, niet vers. Vooral om die redenen gooien we bergen brood weg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum naar voedsel- en broodverspilling. MVO Nederland stelt een oplossing voor. In opdracht van het Voedingscentrum vroeg Flycatcher 1.003 Nederlanders van 18 jaar en ouder naar hun weggooigedrag. Brood...
Lees meerOp donderdag 17 juni was de Werkplaats Circulaire Voedselketens. Ondernemers en intermediairs uit de gehele voedselketen namen deel; catering, vertegenwoordigers van het landbouwnetwerk in Regio Foodvalley, zorginstelling, maakbedrijven, gemeente en bijvoorbeeld Wageningen UR. We maakten onderling kennis en wisselden ideeën uit om in Regio Foodvalley samen verder te werken aan...
Lees meerDoet jouw bedrijf of school ook mee? Deze challenge zal in het schooljaar 2021 – 2022 voor de 3 e keer uitgevoerd worden. Studententeams van MBO-opleidingen uit heel Nederland gaan aan de slag met onderzoeksvragen/opdrachten uit het bedrijfsleven. Alle opdrachten zijn gerelateerd aan het zoeken naar oplossingen voor het teveel...
Lees meerOp maandag 14 juni organiseerden Regio Foodvalley Circulair in samenwerking met Jong Leren Eten Gelderland/Utrecht de Werkplaats Voedselverspilling Onderwijs. De werkplaats werd georganiseerd voor scholen, gemeenten, ondernemers en andere geïnteresseerden die aan de slag zijn of willen met voedselverspilling in het onderwijs. De Werkplaats trok flinke belangstelling, er waren 40...
Lees meerEen groep van 18 studenten van Wageningen UR doet op dit moment onderzoek naar oplossingen voor voedsel-afval bij kleine ondernemers in binnensteden van Barneveld, Rhenen, Wageningen en Ede. Dit is onderdeel van de Werkplaats Circulaire Voedselketens van Living Lab Regio Foodvalley Circulair en diverse andere projecten in Regio Foodvalley. In...
Lees meer