Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

MVO Nederland wil diepvriesbrood

Maandag 05 juli 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Beschimmeld, uitgedroogd, muf, niet vers. Vooral om die redenen gooien we bergen brood weg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Voedingscentrum naar voedsel- en broodverspilling. MVO Nederland stelt een oplossing voor. In opdracht van het Voedingscentrum vroeg Flycatcher 1.003 Nederlanders van 18 jaar en ouder naar hun weggooigedrag. Brood...

Lees meer

Terugblik Werkplaats Circulaire Voedselketens

Woensdag 30 juni 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op donderdag 17 juni was de Werkplaats Circulaire Voedselketens. Ondernemers en intermediairs uit de gehele voedselketen namen deel; catering, vertegenwoordigers van het landbouwnetwerk in Regio Foodvalley, zorginstelling, maakbedrijven, gemeente en bijvoorbeeld Wageningen UR. We maakten onderling kennis en wisselden ideeën uit om in Regio Foodvalley samen verder te werken aan...

Lees meer

MBO-challenge Voedselverspilling 2021 – 2022

Woensdag 30 juni 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Doet jouw bedrijf of school ook mee? Deze challenge zal in het schooljaar 2021 – 2022 voor de 3 e keer uitgevoerd worden. Studententeams van MBO-opleidingen uit heel Nederland gaan aan de slag met onderzoeksvragen/opdrachten uit het bedrijfsleven. Alle opdrachten zijn gerelateerd aan het zoeken naar oplossingen voor het teveel...

Lees meer

Terugblik Werkplaats Voedselverspilling en Onderwijs

Vrijdag 18 juni 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Op maandag 14 juni organiseerden Regio Foodvalley Circulair in samenwerking met Jong Leren Eten Gelderland/Utrecht de Werkplaats Voedselverspilling Onderwijs. De werkplaats werd georganiseerd voor scholen, gemeenten, ondernemers en andere geïnteresseerden die aan de slag zijn of willen met voedselverspilling in het onderwijs. De Werkplaats trok flinke belangstelling, er waren 40...

Lees meer

Onderzoek door studenten Wageningen UR: voedsel reststromen in binnensteden

Donderdag 03 juni 2021 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Een groep van 18 studenten van Wageningen UR doet op dit moment onderzoek naar oplossingen voor voedsel-afval bij kleine ondernemers in binnensteden van Barneveld, Rhenen, Wageningen en Ede. Dit is onderdeel van de Werkplaats Circulaire Voedselketens van Living Lab Regio Foodvalley Circulair en diverse andere projecten in Regio Foodvalley. In...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven