Voor de Werkplaats Circulaire Voedselketens op 20 oktober waren we te gast op De Groenerie in Harskamp. Met zo’n 30 ondernemers, studenten en vertegenwoordigers van overheden en onderwijsinstellingen was het een heel divers gezelschap. De voertaal was ditmaal Engels én Nederlands door elkaar. Groenteproductie en beleving Na de koffie zijn...
Lees meerNog even nagenieten van supergave onderwijsactiviteiten van Living Lab Circulair op de Floriade/WorldFoodPavilion. Toffe masterclasses fermenteren/kimchi maken, met (v)mbo-klassen van Aeres MBO Ede, Rijn IJssel MBO Vakschool Wageningen, Aeres VMBO Nijkerk. Met bijzondere chefkoks en voedselondernemers uit regio Foodvalley die allemaal innovatief met restverwerking omgaan. Lees hier het uitgebreide artikel:...
Lees meerOp 5 oktober heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden van de posterwedstrijd in het basisonderwijs i.k.v. de Verspillingsvrije Week, die in heel NL heeft plaatsgevonden in de maand september. Gestart op de Floriade op 14 september. Op uitnodiging van Regio Foodvalley hebben daar onze partners het Voedingscentrum en Smaaklessen (WUR) met kinderen...
Lees meerSteeds meer regionale consumenten bereiken door je zichtbaarheid gezamenlijk te vergroten. Afgelopen zomer werkten meer dan vijftien agrariërs samen aan de campagne Vallei Proef Lokaal, waarin zij onder begeleiding van online marketingexpert Wija Koers hun producten onder aandacht van duizenden regionale consumenten brachten. Tijdens de Korte Ketenbijeenkomst in Stoutenburg gaven...
Lees meerRegio Foodvalley nodigt bedrijven en organisaties uit om mee te doen met de Veggie Challenge. Samen met werknemers en studenten uit de regio gaan we in november de uitdaging aan om 30 dagen meer plantaardig te eten: dat zorgt voor impact! Elke organisatie in de regio kan deelnemen met één...
Lees meer