Een artikel van Jan-Willem Grievink, op Foodlog . Ik vroeg eens aan een tuinder die zijn paprika-areaal zojuist flink had uitgebreid, wie al die paprika's zouden opeten. Daar had hij nog nooit over nagedacht. Dat is nu net het kernprobleem van de Nederlandse land- en tuinbouw: boer en tuinder denken...
Lees meer“Welk restaurant kan zich voedselverspilling veroorloven?” Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal ligt in een prachtig natuurgebied en is een bekende locatie bij wandelaars en natuurliefhebbers. Voedselverspilling is eigenaar Johannes van den Bent een doorn in zijn oog: “Vanuit maatschappelijk oogpunt en als ondernemer voel ik mij verplicht om...
Lees meerOp 17 mei zijn tijdens de Floriade Expo in Almere de winnaars bekend gemaakt van het Technasiumproject 'Stop Voedselverspilling'. Zo’n 370 VWO-3 leerlingen van vijf Nederlandse Technasia* deden dit jaar mee aan dit initiatief. Zij kregen de opdracht om een oplossing te ontwikkelen tegen het weggooien van voedsel. Dat is...
Lees meerMeer plantaardig en minder verspillen 10 organisaties van start met Gelderland van Morgen In april zijn de eerste 10 organisaties in de horeca, catering, zorg en retail gestart met het programma Gelderland van Morgen en inmiddels staan de volgende 15 á 20 klaar om te starten. Uit Regio Foodvalley doen...
Lees meerBent of kent u die creatieve food ondernemer die in een pop-up store gezond en lokaal voedsel op het station Ede-Wageningen wil aanbieden aan reizigers en passanten? Lees dan verder. Vindt u ook dat het makkelijker moet worden om te kiezen voor gezond en duurzaam eten? En wilt u daar...
Lees meer