Wij maken het rond
Partner worden

Een circulair toekomstbeeld creëren voor de Foodvalley regio

Gepubliceerd op vrijdag 06 december 2019
AlgemeenCommunity of Practice Circulaire VoedselketensCommunity of Practice MeetbaarheidCommunity of Practice Inkopen en Beleid

Een circulair toekomstbeeld creëren voor de Foodvalley regio

Beste lezers,

Terwijl u dit leest, zijn wij hard aan het werk met ons project voor de Foodvalley. Wie zijn wij? Wij zijn een groep van zeven studenten van de Wageningen Universiteit met verschillende studieachtergronden. Samen werken wij aan een project van het Living Lab met als doel een toekomstbeeld voor de circulaire landbouw te creëren voor de Foodvalley regio in het jaar 2050.

Dit is uiteraard een brede opdracht en vergt daarom een gestructureerde aanpak. Allereerst hebben we besloten ons toe te spitsen op boeren om het overzicht te bewaren. Vervolgens zijn we gaan brainstormen over het concept circulariteit. Wat betekent het, hoe kun je het definiëren en welk doel dient het. Met deze informatie zijn we vervolgens experts op het gebied van kringlooplandbouw en circulaire economie gaan interviewen om componenten te krijgen voor ons toekomstbeeld. Dit toekomstbeeld zullen we aan boeren en andere belanghebbende voorleggen tijdens een zogeheten World café. In deze workshopachtige setting worden aanwezigen in groepjes van 4 a 5 personen opgedeeld om na te denken over de door ons ontwikkelde toekomstbeelden met bijbehorende componenten. De output hiervan kunnen wij vervolgens gebruiken voor ons uiteindelijke plan.

Bent u door dit verhaal enthousiast geworden en wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van ons project. U bent van harte uitgenodigd om de eindpresentatie van ons project bij te wonen op 18 December om 10.30 in Orion (Wageningen campus). Heeft u vragen over ons project of misschien bruikbare tips? Dan kunt ons mailen op judith.zuijdwegt@wur.nl.

Met duurzame groet,

Adek, Angelica, Judith, Marco, Matthijs, Sam, Yilin

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven