Wij maken het rond
Partner worden

Terugblik op de Symbiose Track Toekomstbestendig Ondernemen

Gepubliceerd op dinsdag 25 april 2023
AlgemeenCommunity of Practice IndustrieCommunity of Practice Circulaire bedrijventerreinen

Terugblik op de Symbiose Track Toekomstbestendig Ondernemen

Op woensdag 19 april kwamen bij BIT MeetMe in Ede zo’n 25 mensen bij elkaar om in een interactieve workshop de kansen te ontdekken die het uitwisselen van grondstoffen, energie, ruimte of andere innovatieve ideeën biedt. Het Living Lab Circulair organiseerde deze bijeenkomst samen met de gemeente Veenendaal, de gemeente Ede en VNO-NCW.

Kansen verzilveren door uitwisseling en samenwerking

In minder dan 3 uur tijd werd zoveel mogelijk informatie uitgewisseld en werden in twee rondes verschillende matches gemaakt. Het format dat in deze zogenoemde Symbiose Track blinkt uit in eenvoud en gaat uit van een simpel principe: breng zoveel mogelijk bedrijven uit alle sectoren in quick-win workshops bij elkaar. We willen kansen verzilveren die uitwisseling en samenwerking met bedrijven uit de eigen omgeving biedt.

Voor de symbiose workshop zijn voor 2 bedrijventerreinen (in Ede en Veenendaal) de reststromen geanalyseerd en in een interactieve kaart gezet. Hierdoor is meteen een hulpmiddel ontstaan voor de bedrijven en kunnen we ook concreet zien waar eventuele bundeling of uitwisseling interessant is.

De begeleiders bundelden tijdens de workshop vraag, aanbod en kennis van reststromen en alle andere hulpbronnen die de deelnemende bedrijven zoeken en/of juist beschikbaar hebben. Waar aanbod en vraag op elkaar aansluiten ontstond een match die voor betrokken partijen een win-winsituatie oplevert. Verschillende partijen konden meteen met vervolgstappen aan de slag!

“Van verpakkingsplastic als kostenpost naar business-case.”
“Mijn buurman is nu één van mijn grondstofleveranciers.”

Als vervolg op de workshop ontvangen de deelnemers die dat willen een rapport waarin de matches staan die voor de organisatie van de deelnemer mogelijk interessant zijn. Het Living Lab Regio Foodvalley Circulair helpt mee om opvolging geven aan de meest kansrijke matches.

Ben je werkzaam voor een gemeente of actief bij een bedrijvenvereniging en wil je een analyse of workshop ook voor jouw bedrijventerrein? Neem dan contact met ons op!

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven