11 - 16 maart
Week van de Circulaire Economie

Verspillingsvrije week in Wageningen

Gepubliceerd op dinsdag 01 september 2020
AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Verspillingsvrije week in Wageningen

Tot en met 7 september is het de Verspillingsvrije Week, een initiatief van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

“Heel mooi wat er nu in Wageningen gebeurt!” zo vertelt Roos Hollenberg van gemeente Wageningen. “Er gebeurt van alles. Jumbo Verberne heeft een pilot gedaan naar het invriezen van brood, er staan standjes bij de Hoogvliet, bij Thuis en bij het Huis van de wijk de Nude om mensen tips voor thuis te geven en de Rijn IJssel Vakschool Wageningen gaat bijvoorbeeld meedoen aan de FoodWasteChallenge. Een ander voorbeeld is Foodsharing Wageningen dat op vrijdagavond een take-away restaurant organiseert met gratis maaltijden van restproducten.” Alle inwoners van Wageningen hebben deze week ook de koelkaststicker van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling ontvangen

Ook doen er in Wageningen inmiddels 16 partijen mee aan Too Good to Go, waarmee ze hun overgebleven voedsel in boxen verkopen aan consumenten. Roos: “Er doen verschillende partijen mee aan de app, zoals de Hoogvliet, Bakker Bart, Lidl en Odin. Dat is populair onder consumenten, want ik zie op de app dat veel van de pakketten op dit moment zijn uitverkocht.” 

Ook elders in Regio Foodvalley en het hele land zijn deze week talloze initiatieven en campagnes om verspilling van voedsel op de kaart te zetten en te verminderen. Talloze supermarkten organiseren acties, veel horeca doet mee, en vele onderwijsinstellingen organiseren thema-lessen over minder voedselverspilling. Voedingscentrum organiseert samen met gemeenten campagnes om consumenten bewust te maken van de verspilling in de keuken. Becky is daarbij alom aanwezig. Becky is de mascotte van de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Becky informeert consumenten hoe zij verspillingsvrij kunnen worden en geeft slimme en makkelijke tips. De Stichting organiseert onder meer drie challenges waar consumenten thuis aan mee kunnen doen, bijvoorbeeld "word een verspillingsvrije Marie Kondo in de keuken".

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven