We staan aan de vooravond van een indrukwekkende wereldwijde verandering. Een verandering die van belang is om de wereldwijde CO2 en andere schadelijke emissies terug te brengen naar draagbare proporties. Deze verandering, ook wel energietransitie genoemd, is mondiaal aan de gang. Berichten over te trage voortgang komen regelmatig in het nieuws. En mondiaal verandert er niets als er lokaal niets gebeurt. Daarom dit regionale initiatief om de transitie te ondersteunen en versnellen.
Waterstof als energiedrager heeft de potentie om de komende jaren een grote rol te spelen in de transitie van ons huidige fossiel gedreven energiesysteem naar een fossielvrij energiesysteem vrij van schadelijke emissies. Een transitie waarbij verschillende partijen vanuit de gehele energieketen bij betrokken (zullen) zijn. Van productie, opslag en distributie tot aan het verbruik van energie. Deze transitie speelt zich af op alle schaalniveaus binnen en buiten de grenzen van Regio Foodvalley. Waarbij allerlei waterstof initiatieven in toenemende mate geïnitieerd worden vanuit zowel het bedrijfsleven, overheid als wetenschap. Maar wat is de huidige staat van inzet van waterstof? Welke (technische) toepassingen zijn mogelijk? Waarom is het belangrijk om regionaal op te trekken en welke rol speelt Regio Foodvalley hierin?
Om een antwoord op deze vragen te geven, de samenwerking tussen partijen te versterken en om innovatie een boost te geven wordt op 9 december van 14:45 tot 17:15 uur de kick-off van de Werkplaats Waterstof georganiseerd. Een Kick-off met een driedelig doel:
14.45 uur: Inloop op het platform
15.00 uur: Welkom door Marco Verloop
15.05 uur: Introductie
15.15 uur: Interactief Moment 1
15.30 uur: Inspiratie Roulette
16.00 uur: Interactief moment 2 16.10 uur: Themasessies (parallel) met o.a.:
16.45 uur: Interactief moment 3
16.55 uur: Officiële afsluiting
17.00 uur: Einde
17.15 uur: Portaal Sluit
Ben jij een in Regio Foodvalley gevestigde organisatie? Heb je interesse in de toepassing van waterstof of ben je betrokken bij lopende initiatieven? Wil je bijdragen aan de lokale ontwikkelingen op gebied van waterstof, maar ben je nog zoekende hoe? Of raak jij simpelweg ook enthousiast van de mogelijkheden die Waterstof kan bieden?
Meld je dan aan voor deze Waterstof Kick-Off bijeenkomst op 9 december 2020 via onderstaande button.
Vragen over het kick-off event of Werkplaats Waterstof? Neem dan contact op met de trekkers van Werkplaats Waterstof.
Werkplaatsen zijn tijdelijke netwerken van bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden die aan de slag willen in de praktijk. Er zijn werkplaatsen voor verschillende thema’s (waaronder bouw, industrie, voedselverspilling en meetbaarheid van circulariteit) maar de ingredienten zijn altijd kennisuitwisseling, ontwikkelen van ketenprojecten en ontwikkelkansen. Een werkplaats komt gemiddeld 4x per jaar samen en heeft een eigen werkplaatsbegeleider die de bijeenkomsten organiseert en als aanjager optreedt. Een nieuwe partij is altijd welkom om vrijblijvend deel te nemen aan een werkplaatsbijeenkomst, daarna wordt aansluiting bij het Living Lab Regio Foodvalley Circulair gevraagd. Meer informatie daarover vindt je hier. Partnerschap van het Living Lab levert veel voordelen op en biedt de kans om deel uit te gaan maken van een brede samenwerking voor de circulaire economie van morgen.
Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?
Bekijk alle voordelen