In deze tijd zijn we fysiek beperkt: we kunnen geen bijeenkomsten organiseren of op bezoek gaan. Dat betekent niet dat we met de armen over elkaar gaan zitten. Dat doet u niet als ondernemer, onderwijsinstelling of overheid. En dan doen wij niet als Living Lab Circulair. Het is juist des te meer zaak elkaar op te zoeken en vast te houden. Om kansen te zoeken en te benutten. En om te bouwen aan een circulaire economie voor de toekomst: duurzaam en winstgevend.
We kunnen ons voorstellen dat u vooral en allereerst bezig bent met uw primaire proces en verantwoordelijkheden: hoe voer ik mijn kerntaken uit, hoe blijf ik overeind en wat ligt er tijdelijk stil? Toch willen we u graag van dienst zijn en de ontwikkeling van de circulaire economie blijven aanjagen. En biedt deze periode ook kansen wat betreft tijd om na te denken en het ontdekken van de mogelijkheden van online werken. Wat kunnen we voor u doen?
- Persoonlijk advies geven over circulaire kansen voor uw bedrijf of organisatie. Graag bieden we aan in een online gesprek 1-op-1 met u mee te denken over uw uitdagingen en kansen. Stuur ons een mail of vraag het aan via het circulair loket.
- U verbinden aan inhoudelijk deskundigen voor de thema’s bouw & sloop, voedselverspilling, waterstof, circulair inkopen, agrifood ketens en business modellen.
- U wijzen op mogelijkheden voor onderzoek en onderwijsprojecten bij bedrijfsvragen en contact leggen.
- Met u samen zoeken naar financiële hulp bij projecten. Zo hebben we een aantal projecten onder de aandacht van de provincie Gelderland gebracht in het kader van het intensiveringsprogramma Klimaat en wordt onderzocht of rondom de steunmaatregelen in deze Corona-crisis extra mogelijkheden ontstaan
- Op concrete thema’s en projecten organiseren we digitaal bijeenkomsten zoals rondom plastic-recycling en waterstof. U krijgt daarvan nadere informatie en volg ook onze website.
- Dat geldt ook voor de werkplaatsen, die in aangepaste vorm (meer gericht op projecten en kleinere groepen) voortgang zullen vinden.
- Actuele informatie en inspiratie op onze sociale mediakanalen.
Heeft u ideeën waar de community van het Living Lab kunt benutten? Laat het ons weten. Wilt u een seminar (Webinar) rondom een thema zien, een projectidee bespreken, ervaringen uitwisselen of ketens in kaart brengen? Er is online meer mogelijk dan u denkt en we trekken graag samen op om ondernemers, onderwijs en overheden bij elkaar te brengen. Waar houdt u bezig en wat wilt u graag delen? Wij horen graag van u.
Zodra het gewone leven weer zijn gang zal gaan organiseren we met volle inzet weer werkplaatsen, netwerkevents en inspiratiebijeenkomsten. Dit jaar mag u in ieder geval van ons verwachten:
- Samenwerking in de werkplaats Bouw en Voedselverspilling
- Samenwerking aan projecten op de thema’s Waterstof en Industrie
- Projecten met onderwijsinstellingen rondom Meetbaarheid van Circulariteit, Voedsel en Landbouw. Ook gaan we werken aan studententeams in de vorm van een hackaton (een soort snelkookpan voor ideeën) op specifieke bedrijfsvragen.
- Mogelijkheden projecten en innovaties te tonen en financiering aan te vragen
- Een brede netwerkbijeenkomst voor de partners van het Living Lab en belangstellenden
- Artikelen over inspirerende cases in bladen zoals Vallei Business Magazine en Groei. En onze eigen maandelijkse nieuwsbrief natuurlijk: als u ideeën heeft of geïnterviewd wilt worden, dan horen we dat graag.
- Een interactief overzicht van de mogelijkheden die onderwijsinstellingen bieden voor o.a. studentenprojecten en match tussen vraag en aanbod via het onderwijsloket.
Direct contact opnemen?
Carolien Huisman, programmamanager, 06 20 557588, carolien@regiofoodvalleycirculair.nl
Circulair loket: 088 348 1513, secretariaat@regiofoodvalleycirculair.nl of via onze website www.regiofoodvalleycirculair.nl