Op dinsdag 23 november is een creatieve snelkookpan sessie over oplossingen voor bijproducten en andere reststromen met primaire producenten uit Regio Foodvalley. Samen zoeken we naar product-ideeën en marktkansen voor bijproducten en andere reststromen die tot nu toe weinig opbrengen.
Deze sessie is een verdieping voor agrarisch ondernemers die verder willen verduurzamen in de korte voedselketens. We verkennen marktkansen en product-ideeën voor het verwaarden van stromen tot nieuwe regionale voedselketens. Met hulp van expert Sebastiaan Hetterschijt ontwikkelen deelnemers ideeën voor nieuwe product-markt-combinaties en verkennen zij mogelijkheden om deze producten daadwerkelijk te gaan maken. Kansrijke ideeën kunnen in een vervolg-sessie en maatwerk-ondersteuning verder worden uitgewerkt.
Doel is om:
• nieuwe bestemmingen te ontwikkelen voor bijproducten en reststromen
• geld te verdienen aan iets dat tot nu toe afval leek, en daarmee nieuwe verdienmodellen ontwikkelen
en daarmee regionale voedselketens verder te versterken en verduurzamen.
De eerste sessie is op 23 november bij de Groenerie. We starten 12:30 uur met lunch. De sessie is van 13:00 tot uiterlijk 16:00 uur.
Dit is een actieve werksessie, een Living Lab, waarin deelnemers op basis van huiswerk hun eigen stromen in kaart brengen en we aan de slag gaan met oplossingen.
Sebastiaan Hetterschijt is levensmiddelentechnoloog en productontwikkelaar en al jaren actief in de voedselketen. Hij heeft kennis van wet- en regelgeving, is creatief met voedselstromen, denkt vanuit de marktvraag en werkt naar praktisch toepasbare ideeën. Sebastiaan is onder meer initiatiefnemer van Bakkersgrondstof.
Voor primaire producenten uit Regio Foodvalley en hun eventuele samenwerkingspartner(s) die een stap verder willen zetten in de voedselketens en willen toewerken naar regionale ketens, kringlopen, samenwerking en optimale verwaarding van reststromen.
De sessie is ook geschift voor deelnemers aan de afgeronde of aankomende masterclass korte ketens. Je kunt de snelkookpan sessie zien als een aanvulling of module waarin je verder bouwt op hetgeen je reeds hebt opgedaan of hebt ontwikkeld.
De sessie en begeleiding is gratis.
De vergoeding voor onkosten, zoals lunch is maximaal € 50 excl. BTW per deelnemer.
Deze circulaire snelkook-sessie is een samenwerking van het POP3 project Proeflokaal, Regiodeal Foodvalley, Landbouwnetwerk Foodvalley en de Werkplaats Circulaire Voedselketens (lees hier meer).
U kunt zich aanmelden voor de masterclass via onderstaande button.
Heeft u interesse om deel te nemen of heeft u vragen? Op deze pagina vindt u algemene informatie over de Werkplaats Circulaire Voedselketens en contactgegevens van de werkplaatstrekkers.
Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?
Bekijk alle voordelen