11 - 16 maart
Week van de Circulaire Economie

Communities of Practice

Communities of Practice

Communities of Practice zijn tijdelijke netwerken van ketenpartijen, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden die aan de slag willen in de praktijk. De netwerken zijn thematisch ingestoken. In sommige Communities of Practice ligt de nadruk op kennisuitwisseling en het delen van ervaringen uit ieders praktijk. Andere hebben een concrete uitdaging of ontwikkelwens, met een nadruk op samenwerking en keteninnovatie.

Werkwijze

De Communities of Practice verschillen qua werkwijze, afhankelijk van de aard van de uitdagingen en de behoeften van de deelnemers. Deelnemers bepalen samen hun opgave en aanpak. Tussen de bijeenkomsten werken de deelnemers aan hun opgaven en worden waar nodig nieuwe verbindingen, kennis en expertise ingezet. We organiseren de Communities of Practice waar mogelijk in samenwerking met relevante partijen en organisaties. Hierdoor zorgen we voor verbinding van verschillende initiatieven en maken we maximaal gebruik van bestaande kennis en netwerken.

Community of Practice begeleider

Iedere Community of Practice heeft een 'Community of Practice-begeleider' die als facilitator en aanjager optreedt. Hij/zij begeleidt de kennisuitwisseling en ontwikkeling van doelen en ambities en draagt zorg voor verbindingen, cross-overs, kruisbestuiving en het betrekken van de juiste mensen. De begeleider onderhoudt korte lijnen met de programmamanager en de andere Community of Practice-begeleiders. De begeleider zorgt onder meer voor het uitdragen van resultaten.

Living Lab Regio Foodvalley Circulair

Er zijn Communities of Practice voor verschillende thema’s (waaronder bouw, industrie, voedsel en meetbaarheid), maar de ingredienten zijn altijd kennisuitwisseling, ontwikkelen van ketenprojecten en ontwikkelkansen. Een Community of Practice komt gemiddeld 4x per jaar samen en heeft een eigen begeleider die de bijeenkomsten organiseert en als aanjager optreedt. Een nieuwe partij is altijd welkom om vrijblijvend deel te nemen aan een Community of Practice-bijeenkomst, daarna wordt aansluiting bij het Living Lab Regio Foodvalley Circulair gevraagd. Meer informatie daarover vindt u hier. Partnerschap van het Living Lab levert veel voordelen op en biedt de kans om deel uit te gaan maken van een brede samenwerking voor de circulaire economie van morgen.

Aankomende evenementen

Gelderse Circulaire Innovatie Top 20

Donderdag 29 februari 2024

Met veel genoegen nodigen wij u uit voor de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 op donderdag 29 februari 2024 om...

Lees meer

Week van de Circulaire Economie

Maandag 11 maart 2024

De Week van de Circulaire Economie vindt plaats van 11 tot en met 15 maart 2024. En eigenlijk doet deze...

Lees meer

Circulair Café bij Bosch Beton

Dinsdag 12 maart 2024

Na het succesvolle nieuwjaarsevent bij Bakkersgrondstof in januari, kijken we nu alweer uit naar ons volgende Circulaire Café. Deze keer...

Lees meer

CoP Circulaire Voedselketens: Duurzame catering

Donderdag 14 maart 2024

Op donderdag 14 maart – in de week van de Circulaire Economie – is de volgende bijeenkomst van de Community...

Lees meer

Circulair Café bij Boot Ingenieurs

Vrijdag 15 maart 2024

Nederlands Ontdek op de laatste dag van de week van de Circulaire Economie circulair bouwen met BOOT! Je bent van...

Lees meer

Ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

Woensdag 20 maart 2024

Beste boeren, bouwers en andere ketenpartijen, Bouwen met natuurlijke materialen levert tal van gezondheidsvoordelen op voor bewoners van deze huizen,...

Lees meer

Integraal Waterstof Project Regio Foodvalley 2024

Dinsdag 31 december 2024

Er is veel momentum gaande op gebied van waterstof in Regio Foodvalley. Niet alleen het netwerk groeit, maar zo ook...

Lees meer
Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven