Wij maken het rond
Partner worden

Communities of Practice

Communities of Practice

Communities of Practice zijn tijdelijke netwerken van ketenpartijen, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden die aan de slag willen in de praktijk. De netwerken zijn thematisch ingestoken. In sommige Communities of Practice ligt de nadruk op kennisuitwisseling en het delen van ervaringen uit ieders praktijk. Andere hebben een concrete uitdaging of ontwikkelwens, met een nadruk op samenwerking en keteninnovatie.

Werkwijze

De Communities of Practice verschillen qua werkwijze, afhankelijk van de aard van de uitdagingen en de behoeften van de deelnemers. Deelnemers bepalen samen hun opgave en aanpak. Tussen de bijeenkomsten werken de deelnemers aan hun opgaven en worden waar nodig nieuwe verbindingen, kennis en expertise ingezet. We organiseren de Communities of Practice waar mogelijk in samenwerking met relevante partijen en organisaties. Hierdoor zorgen we voor verbinding van verschillende initiatieven en maken we maximaal gebruik van bestaande kennis en netwerken.

Community of Practice begeleider

Iedere Community of Practice heeft een 'Community of Practice-begeleider' die als facilitator en aanjager optreedt. Hij/zij begeleidt de kennisuitwisseling en ontwikkeling van doelen en ambities en draagt zorg voor verbindingen, cross-overs, kruisbestuiving en het betrekken van de juiste mensen. De begeleider onderhoudt korte lijnen met de programmamanager en de andere Community of Practice-begeleiders. De begeleider zorgt onder meer voor het uitdragen van resultaten.

Living Lab Regio Foodvalley Circulair

Er zijn Communities of Practice voor verschillende thema’s (waaronder bouw, industrie, voedsel en meetbaarheid), maar de ingredienten zijn altijd kennisuitwisseling, ontwikkelen van ketenprojecten en ontwikkelkansen. Een Community of Practice komt gemiddeld 4x per jaar samen en heeft een eigen begeleider die de bijeenkomsten organiseert en als aanjager optreedt. Een nieuwe partij is altijd welkom om vrijblijvend deel te nemen aan een Community of Practice-bijeenkomst, daarna wordt aansluiting bij het Living Lab Regio Foodvalley Circulair gevraagd. Meer informatie daarover vindt u hier. Partnerschap van het Living Lab levert veel voordelen op en biedt de kans om deel uit te gaan maken van een brede samenwerking voor de circulaire economie van morgen.

Aankomende evenementen

Ontdek en Ontmoet Regio Foodvalley

Vrijdag 07 juni 2024

Save the date Vrijdag 7 juni is het zover. Dan nemen wij je mee naar een duurzaam Regio Foodvalley tijdens...

Lees meer

3e ketenbijeenkomst Gezond Bouwen in de Gelderse Vallei

Woensdag 26 juni 2024

Het programma We willen u vragen om nog even geduld te hebben, want het programma volgt nog. Zodra alle details...

Lees meer

Dialoogsessie en eindpresentatie onderzoek CHE naar Circulaire Betonketen in de Regio Foodvalley

Donderdag 11 juli 2024

Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst met belanghebbenden/stakeholders uit de (regionale) betonketen op donderdag 11 juli aanstaande. Tijdens...

Lees meer

Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024

Woensdag 16 oktober 2024

Op 16 oktober 2024 wordt de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024 uitgereikt aan de meest innovatieve ondernemers. De prijzen worden uitgereikt...

Lees meer

Integraal Waterstof Project Regio Foodvalley 2024

Dinsdag 31 december 2024

Er is veel momentum gaande op gebied van waterstof in Regio Foodvalley. Niet alleen het netwerk groeit, maar zo ook...

Lees meer

Heeft u ook interesse om partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair te worden?

Wij verwelkomen u graag! Circulair ondernemen is geen utopie meer, het is inmiddels een serieus businessmodel dat kansen biedt. Heeft Living Lab Regio Foodvalley Circulair uw interesse gewekt en wilt u ook bijdragen aan een circulaire economie?

Bekijk alle voordelen
Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven