Circulair ondernemen is de toekomst. Toch is het soms nog lastig om innovatieve circulaire ideeën tot een succesvol bedrijf te maken. Je komt als ondernemer barrières tegen en die roepen vragen op. Het Versnellingshuis helpt ondernemers met die vragen. Daarom organiseert Het Versnellingshuis we van 7 t/m 11 december 2020...
Lees meerHet Platform Circulaire Toekomst Buitengebied gaat voor een circulaire toekomst van slopen en bouwen in het buitengebied van de Regio FoodValley. De ambassadeurs zijn denkers en doeners die vanuit hun ruime ervaring in sloop- en bouwprojecten circulariteit samen oppakken. Zij brengen aanbieders en afnemers van gebruikt materiaal van vrijkomende agrarische...
Lees meerInterview met Marieke van Goor : Het onderwerp food en voedselverspilling is iets waar Marieke van Goor zich dagelijks mee bezighoudt. Zowel tijdens haar werk bij de gemeente Ede als privé. Voeding met een kleine voedselafdruk kan overal bereikt worden.
Lees meerSamen sterk tegen voedselverspilling Met ruim 3.500 ondernemingen en 1,7 miljoen gebruikers heeft Too Good To Go in Nederland veel bereikt om voedselverspilling tegen te gaan. Een van de aangesloten ondernemers is Echte Bakker van der Veer uit Barneveld en Ede. De Too Good To Go app heeft al veel...
Lees meerDoor vers ingevroren brood te verkopen in een supermarkt is de verspilling van oud brood met ongeveer zestig procent te verminderen.
Lees meer