Onder begeleiding van inspirerende initiatiefhouders binnen de Regio Foodvalley, hebben wij tijdens Werkplaats Waterstof #5 vanuit verschillende invalshoeken verkend wat er komt kijken bij het realiseren van een waterstofinitiatief m.b.t. regelgeving & vergunningen. Dit hebben wij vanuit theorie, proces, persoonlijk & praktijk verkend. Nieuwsgierig?
Lees de terugblik van Werkplaats Waterstof #5 hier
Wat zijn de voordelen van collectieve inkoop en hoe kan collectief inkopen bijdragen aan het doorbreken van het kip-ei verhaal m.b.t. waterstofmobiliteit/ tank infrastructuur? Wat is nodig voor een collectieve aanpak op regionaal niveau? Hans Veen, keynote spreker van deze sessie beantwoorde deze vragen aan de hand van een case-onderzoek voor collectief inkoop van Vuilniswagens. Een mooie discussie volgde vanuit praktijkervaringen samen met Jos van de Velde: “Het is veel en het is ingewikkeld, maar daarom is het van belang om de opgedane inzichten te bundelen en om overzicht te creëren”. Werkplaats Waterstof #6, werd gehost bij het bedrijfsterrein van Toyota Material Handling. Meer weten?
Lees de terugblik van Werkplaats Waterstof #6 hier
De arbeidsmarkt en het onderwijs spelen een grote rol in het faciliteren van de waterstoftransitie. Samenwerking en afstemming tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs is hierbij van belang. Van de groeiende vraag naar technische vakmensen vanuit het bedrijfsleven tot aan hulp bij het vertalen van duurzaamheidambities naar projecten bij de overheid. Onderwijs speelt een grote rol bij de ontwikkeling van leerprogramma’s om aan deze behoeftes te voorzien.