In Nijkerk kregen de leerlingen van VMBO Aeres samen met hun docent Food Mark Reurink een masterclass in koken met restjes van chefkok Christian Weij van Smaakpark Ede. In de Verspillingsvrije Week, van 7 tot en met 13 september 2021, wordt extra aandacht besteed aan het tegengaan van voedselverspilling. Regio...
Lees meerBen je ontwerper, bouwer, leverancier of gebruiker van installaties of machines voor de foodprocesindustrie? Of betrokken in de keten als leverancier van materialen of onderdelen? Dan kan deze Track van CIRCO interessant voor je zijn! Circulair produceren in de foodsector gaat nu veelal om efficiënt gebruik van grondstoffen, bijvoorbeeld door...
Lees meerVMBO-leerlingen van Het Perron in Veenendaal kregen een masterclass verspillingsvrij koken van chefkok Mick Denneman van het SmaakPark. Nederlandse huishoudens kunnen gemiddeld 41 kilo voedsel per persoon per jaar besparen door minder voedsel weg te gooien. Tijdens de verspillingsvrije week (van 7 t/m 13 september) vroegen bedrijven, onderwijs en publieke...
Lees meerHet Living Lab Regio Foodvalley Circulair is in het programma RTL Doe Maar Duurzaam gekomen! Een interessante samenwerking is daar onder de aandacht gebracht. Regio Foodvalley heeft de ambitie om een brede circulaire beweging op gang te brengen. Door samen te werken met andere initiatieven en bedrijven gebeuren er mooie...
Lees meerDe vijf genomineerden die kans maken op de prijs voor de meest impactvolle innovatie in Regio Foodvalley zijn bekend. De onafhankelijke vakjury bracht negenentwintig inzendingen terug tot vijf en kiest op 29 september de beste innovatie. Zij kijken naar originaliteit, impact, duurzaamheid en circulariteit en sector-overstijgende samenwerking. Ook het publiek...
Lees meer