Welkom nieuwe raadsleden

Gepubliceerd op woensdag 23 maart 2022
Algemeen

Welkom nieuwe raadsleden

De gemeenteraadsverkiezingen leiden in veel gemeentes ongetwijfeld tot een herschikking van posities en de benoeming van nieuwe raadsleden. Bent u als nieuw raadslid benoemd dan heet het Living Lab Regio Foodvalley Circulair u van harte welkom! We hopen dat u samen met ons werk wilt maken van de circulaire economie!

Wat is het Living Lab Circulair?

Ondernemers, onderwijs- & kennisinstellingen en overheden delen de urgentie en noodzaak om circulair te gaan werken in de Regio Foodvalley. Daarom is er een Living Lab Circulair opgezet, dat vanaf februari 2019 officieel van start is gegaan. In een vierjarig programma werken partijen uit de triple helix samen aan een versnelling van de circulaire economie. Dat doen de partners door in hun eigen werkpraktijk bijdragen te leveren aan de drie strategische doelen van het programma:

  • Duurzaam gebruik van grondstoffen
  • Meer concurrerend vermogen van ondernemers en de regio
  • Versterken innovatieve kennisregio op het gebied van circulaire economie

Het Living Lab heeft 60 partners en dat aantal groeit nog steeds. Om concreet samenwerking en innovatie te versnellen organiseert het Living Lab Werkplaatsen op thema's binnen de Circulaire Economie. Deze ‘communities of practice’ richten zich op concrete circulaire casussen in de praktijk. Hierbij maken we maximaal gebruik van bestaande initiatieven, netwerken en kennis. Er zijn op dit moment werkplaatsen voor de thema's Bouw, Circulaire Voedselketens, Waterstof, Industrie en Meetbaarheid.
 
Daarnaast is er binnen het Living Lab een loket waar ondernemers met hun vragen over de circulaire economie terecht kunnen en is er een verbinder actief die specifiek MKB ondernemers ondersteunt en koppelt aan verschillende onderwijsinstellingen (WO, HBO, MBO en middelbare scholen). We organiseren netwerk- en eenmalige themasessies, zorgen voor samenwerking over thema’s en regiogrenzen heen en communiceren veel over goede voorbeelden. Meer informatie is te vinden op onze website. Er is een dagelijks bestuur (Versnellingskamer), een adviesraad (Circulaire Raad) en een programmabureau met een programmamanager, secretariaat, werkplaatsbegeleiders en communicatie. We hebben ook een brochure waar u meer kunt lezen over de activiteiten en doelstellingen.
 
Wilt u meer weten of heeft u vragen: neem dan contact op met de programmamanager Carolien Huisman: carolien@regiofoodvalleycirculair.nl.Meer informatie

Algemeen

Downloads

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2022 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven