Wij maken het rond
Partner worden

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Terugblik Circulair Café Nieuwjaarseditie - Bakkersgrondstof

Vrijdag 12 januari 2024 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Op 10 januari vond het eerste Circulair Café van 2024 plaats. Onze locatie voor deze bijeenkomst was niemand minder dan Bakkersgrondstof in Wageningen, waar brood een tweede kans krijgt. Sebastiaan Hetterschijt nam ons mee op een boeiende reis door de wereld van hergebruikt brood en onthulde waarom dit niet alleen...

Lees meer

Vakschool Wageningen start met slimme weegschaal om voedselverspilling tegen te gaan

Vrijdag 12 januari 2024 AlgemeenCommunity of Practice Circulaire Voedselketens

Rijn IJssel Vakschool Wageningen heeft een Orbisk weegschaal in gebruik genomen. De vakschool is daarmee de eerste locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. Orbisk is een weeg- en camerasysteem om inzicht te krijgen in voedselreststromen. Het slimme weegsysteem wordt ingezet bij professionele keukens om voedselverspilling...

Lees meer

Kijk nu terug: Van Ginkel en Aeres in de schijnwerpers bij DoeMaarDuurzaam op SBS6

Dinsdag 09 januari 2024 Algemeen

Op vrijdag 6 januari was een bijzondere aflevering van DoeMaarDuurzaam te zien op SBS6. Deze aflevering belicht een prachtige samenwerking tussen twee van onze partners, Van Ginkel en Aeres, met de focus op de constructie van de Aeres hogeschool in Almere. In deze uitzending van DoeMaarDuurzaam staat duurzaamheid centraal en...

Lees meer

Van Ginkel en Aeres in de schijnwerpers bij DoeMaarDuurzaam op SBS6

Vrijdag 22 december 2023 Algemeen

Regio FoodValley Circulair is verheugd aan te kondigen dat op vrijdag 6 januari om 16:00 uur een bijzondere aflevering van DoeMaarDuurzaam op SBS6 wordt uitgezonden. Deze aflevering belicht een prachtige samenwerking tussen twee van onze partners, Van Ginkel en Aeres, met de focus op de constructie van de Aeres hogeschool...

Lees meer

Groei magazine - Circulair beton

Donderdag 14 december 2023 Algemeen

Ontdek de duurzame stappen in de recente uitgave van Groei, waarin het artikel ''Circulair beton'' de schijnwerpers richt op een veelbelovende ontwikkeling. In een tijd waarin grondstoffen schaarser worden, toont dit stuk de groeiende trend van hergebruik van materialen, met een specifieke focus op een circulaire betonketen.  Benieuwd naar duurzame...

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2024 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven