Rizz Plastics maakt hoogstaande producten van kunststof die vanuit Nijkerk hun weg over de hele wereld vinden. Maar hoe circulair is dit bedrijf eigenlijk en wat kan het nog meer doen? Voor het antwoord op die vraag klopte de partner van Living Lab Regio Foodvalley Circulair hier aan voor een...
Lees meerOp 12 september opende Milligreens in Barneveld zijn deuren voor ons tijdens het tweede Circulaire Café. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het telen van hoogwaardige microgroenten en cressen met een innovatieve twist. Hun gewassen worden op een 'verticale' manier gekweekt en verpakt in volledig composteerbare kartonnen bakjes, dankzij hun gebruik...
Lees meerHeb jij je nog niet aangemeld voor The Future of Us? Doe het dan snel! Nog maar 1 week en dan is het zo ver: de 5e editie van The Future of Us en jij kunt er nog steeds bij zijn! Een goedgevuld programma op maar liefst 3 podia met...
Lees meerWethouder Audrey Rohen kookte vandaag met restjes, samen met leerlingen van het Aeres VMBO Nijkerk. De wethouder trok haar kookschort aan en maakte wentelteefjes van oud brood. Dit recept kwam uit het receptenboek ‘Recepten tegen voedselverspilling’ winnend plan van de Jeugdgemeenteraad 2023 bedacht door de leerlingen van groep 8 van...
Lees meerAfgelopen maandagmorgen 11 september is in het kader van de Verspillingsvrije Week een masterclass Koken met Restvoedsel door o.a. Wieke Bonthuis van onze Community of Practice Circulaire Voedselketens gegeven bij het Aeres VMBO in Ede. De redactie van het Jeugdjournaal heeft hier lucht van gekregen en het Living Lab Regio...
Lees meer