Wij maken het rond
Ondernemers

Living Lab
Regio Foodvalley
Circulair.

Restjes koken en kimchi maken: Wageningen kookt duurzaam samen

Woensdag 10 september 2025 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Maandagavond stond Wageningen in het teken van koken met restjes. Een kliekjesdiner, fermentatieworkshop en een leerzame quiz zorgde voor een nieuwe kijk op restvoedsel.

Lees meer

Restvoedsel in de spotlights: feestelijke foodtruck op de markt in Scherpenzeel

Woensdag 10 september 2025 Community of Practice Circulaire Voedselketens

De Verspillingsvrije Week werd vanochtend feestelijk gevierd op de weekmarkt in Scherpenzeel. Van 09:00 tot 13:00 konden bezoekers genieten van verrassende hapjes, bereid van restvoedsel in een speciale foodtruck.

Lees meer

BOOST Circulair: werk samen aan een toekomstbestendige maakindustrie

Dinsdag 09 september 2025 Community of Practice Industrie

Vanuit Living Lab Circulair zijn we aangehaakt bij het CIMPL project in de provincies Gelderland en Overijssel onder de titel BOOST Circulair. Het programma is gisteren op vrijdag 5 september gelanceerd door OostNL. Met het nieuwe programma BOOST Circulair worden bedrijven verbonden die de verkennende fase voorbij zijn en klaarstaan...

Lees meer

De Graskarton keten actief op zoek naar maakbedrijven

Dinsdag 09 september 2025 Community of Practice Industrie

Maak kennis met de Graskarton Keten: lokaal, circulair & schaalbaar Wist je dat we verpakkingen kunnen maken van  regionaal bermgras  in plaats van traditioneel karton? Dat scheelt niet alleen  water, energie en CO₂ , maar versterkt ook de samenwerking tussen ondernemers, overheden en kennisinstellingen in de Achterhoek. In de  Graskarton...

Lees meer

Leerlingen Marnix College koken met restvoedsel tijdens Verspillingsvrije Week

Dinsdag 09 september 2025 Community of Practice Circulaire Voedselketens

Vandaag vond op het Marnix College in Ede een inspirerende masterclass “Werken met restvoedsel” plaats, onder leiding van chef-kok Paula Middendorp. Leerlingen gingen aan de slag met producten die anders misschien waren weggegooid en ontdekten hoe je met creativiteit en lef verrassend lekkere gerechten kunt maken.

Lees meer

Blijf op de hoogte

Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Living Lab Regio Foodvalley Circulair?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier uitschrijven.

Copyright 2025 Living Lab Regio Foodvalley Circulair    |    Privacyverklaring    |    Realisatie BenedenBoven