Maandagavond stond Wageningen in het teken van koken met restjes. Een kliekjesdiner, fermentatieworkshop en een leerzame quiz zorgde voor een nieuwe kijk op restvoedsel.
Lees meerDe Verspillingsvrije Week werd vanochtend feestelijk gevierd op de weekmarkt in Scherpenzeel. Van 09:00 tot 13:00 konden bezoekers genieten van verrassende hapjes, bereid van restvoedsel in een speciale foodtruck.
Lees meerVanuit Living Lab Circulair zijn we aangehaakt bij het CIMPL project in de provincies Gelderland en Overijssel onder de titel BOOST Circulair. Het programma is gisteren op vrijdag 5 september gelanceerd door OostNL. Met het nieuwe programma BOOST Circulair worden bedrijven verbonden die de verkennende fase voorbij zijn en klaarstaan...
Lees meerMaak kennis met de Graskarton Keten: lokaal, circulair & schaalbaar Wist je dat we verpakkingen kunnen maken van regionaal bermgras in plaats van traditioneel karton? Dat scheelt niet alleen water, energie en CO₂ , maar versterkt ook de samenwerking tussen ondernemers, overheden en kennisinstellingen in de Achterhoek. In de Graskarton...
Lees meerVandaag vond op het Marnix College in Ede een inspirerende masterclass “Werken met restvoedsel” plaats, onder leiding van chef-kok Paula Middendorp. Leerlingen gingen aan de slag met producten die anders misschien waren weggegooid en ontdekten hoe je met creativiteit en lef verrassend lekkere gerechten kunt maken.
Lees meer